Harvey Mason - Chameleon (2014)

Jazz / Funk
Label: Concord

1. Black Frost (6:08)

met Kamasi Washington

2. Montara (5:31)
  3. If I Ever Lose This Heaven (5:58)

met Chris Turner

4. Looking Back (1:35)
  5. Before the Dawn (6:48)
  6. Studio Life (Hold It One Second) (1:06)
  7. Places and Spaces (7:03)

met Christian Scott en Corey King

8. Either Way (5:19)
  9. Mase’s Theme (1:44)
  10. Chameleon (6:59)
  11. Looking Forward (Breaking Bad) (4:01)

met Guillaume Perret

Ozric Spacefolk
Wereldberoemde drummer die talloze jazz en fusion platen heeft ingespeeld (Miles Davis, Kenny Loggins, Chick Corea) en ook deel uitmaakte van Herbie Hancock's Headhunters en Fourplay, maar ook Michael Jackson, Streisand en Notorious BIG.

Wat we hier krijgen is zwoele, zomerse jazzfusion/jazzfunk in de stijl van bovengenoemden met mooie gastbijdragen. De nummers zijn allemaal bewerkingen van songs waarop Mason in het verleden heeft gespeeld, waaronder het titelnummer, welke van de Headhunters-plaat afkomt.

Voor veel luisteraars een feest van herkenning, voor anderen een eerste kennismaking met veel songs. Ik weet even niet uit mijn hoofd welk nummer van wie is, maar zoals het hier wordt aangeleverd is subliem!

Verder spelen op de plaat mee: Ben Williams (bass), Kris Bowers (piano/keyboards), Christian Scott (trompet), Matthew Stevens (gitaar), maar ook Jimmy Haslip, Bill Summers en Paul Jackson en de in tracklist genoemde gastartiesten.