The O'Jays - The Very Best Of (2014)

Alternatieve titel: The Sound of Philadelphia

Soul
Label: Sony

1. One Night Affair (2:18)
  2. Deeper (In Love with You) (2:39)
  3. Back Stabbers (3:06)
  4. 992 Arguments (2:21)
  5. Love Train (2:58)
  6. Time to Get Down (2:52)
  7. Put Your Hands Together (4:06)
  8. Now That We Found Love (4:41)
  9. For the Love of Money (7:19)
  10. Sunshine (3:41)
  11. Give the People What They Want (4:10)
  12. Survival (3:42)
  13. I Love Music (6:50)
  14. Livin' for the Weekend (6:35)
  15. Stairway to Heaven (6:16)
  16. Darlin' Darlin' Baby (Sweet, Tender, Love) (4:10)
  17. Use Ta Be My Girl (3:18)
  18. Message in Our Music (6:06)
avatar van vigil
Prima budget verzamel cd van deze groep, voor een euro of 5 a 6 haal je alle klappers wel in huis. Voor mij als niet extreem groot fan voldoende.

avatar van Droombolus
They smile in your face is het eerste waar ik aan moet denken als ik de ongelofeloos saaie cover art bekijk.

Ik ben ook niet echt liefhebber van deze heren maar veel lekkerder ( buiten From Dusty .... With Love natuurlijk ) gaat het niet worden met de Philly Sound voor mij.

avatar van dynamo d
For the Love of Money maar vooral Back Stabbers zijn fijne soul nummers. I love Music daarentegen vind ik een oervervelend langdradig nummer. Komt geen eind aan.

avatar van gaucho
dynamo d schreef:

Ik mag 'm zelf graag horen. Maar deze verzamelaar bevat inderdaad de lange albumversie, die na verloop van tijd wat eentonig wordt. Verder is dit een vrij complete compilatie, maar wat raar toch altijd dat ze bij goedkope verzamelaars vaak voor een onbegrijpelijke mix tussen single- en albumversies kiezen. Zo vind ik het mooi dat For the love of money er in zijn geheel op staat, maar dat ze dan weer kiezen voor de single-versies van Love train en Use to be my girl. Vooral die laatste lijdt onder dat inkorten, vind ik.

Daarvoor hadden ze beter één nummer kunnen laten afvallen. Stairway to heaven bijvoorbeeld, dat wel fantastisch gezongen wordt, maar teveel in violen gedrenkt is en (eveneens) te lang doorgaat.

En nee, het is geen cover, maar een eigen nummer van Gamble & Huff. Zou heel goed kunnen dat ze de titel van Led Zeppelin hebben afgekeken, maar nummer gaat gewoon over goeie sex...