Herbie Hancock - The Essential (2006)

Jazz
Label: Columbia

1. Watermelon Man (7:11)
  2. 'Round Midnight (4:05)
  3. Cantaloupe Island (5:33)
  4. Maiden Voyage (7:56)
  5. Circle (5:54)
  6. The Sorcerer (5:37)
  7. Tell Me a Bedtime Story (5:04)
  8. Hidden Shadows (10:15)
  9. Chameleon (15:40)
  10. Joanna's Theme (4:43)
  11. Butterfly (11:18)
  12. People Music (7:09)
  13. Milestones (6:39)
  14. 4 A.M. (5:23)
  15. Come Running to Me (8:25)
  16. Finger Painting (6:45)
  17. Stars in Your Eyes (7:05)
  18. Rockit (5:27)
  19. St. Louis Blues (5:51)
  20. Manhattan (4:04)
EVANSHEWSON
Watermelon Man is prachtig, alsook Cantaloupe Island, dat dienst deed als "geraamte" voor wat US3 er met behulp van rap en sampling van maakte (ook prima trouwens).
meester van wat aparte jazz, die zich in 1983 plots waagde in een geheel ander genre; met Rockit scoorde hij zelfs een heuse hit!

Mooie verzamelaar, als ik hem zie dan is' tie van mij !

4.5 sterren ****1/2

Father McKenzie
Voor mensen die niet erg jazz-aangelegd zijn, wil ik toch deze erg aanraden, dit is best erg toegankelijke jazz, dus Radiohead-fans, rij eens een ander muzikaal straatje in!
Thanks!

avatar van tnf
tnf
Die Watermelon Man op deze is wel héél anders dan het gelijknamige nummer op Headhunters. Eigenlijk zijn het gewoon twee verschillende nummers.

Wel prefereer ik de versie op Headhunters.

avatar van FunkStar
Heerlijk, alleen mis ik toch echt een paar nummers!! I Thought It Was You, The Bomb, Tell Everybody...

avatar van thelion
FunkStar schreef:

Tja de man heeft ook zo gigantisch veel uitgebracht, maar dit is wel een aardige doorsnede van zijn oeuvre.

Eigenlijk zou er eens een mooie 4 of voor mijn part 6 CDbox van Herbie uit moeten komen........

avatar van FunkStar
Mee eens!