David Byrne - Look into the Eyeball (2001)

Label: Virgin

1. U.B. Jesus (3:50)
  2. The Revolution (2:15)
  3. The Great Intoxication (2:37)
  4. Like Humans Do (3:32)
  5. Broken Things (4:30)
  6. The Accident (2:35)
  7. Desconocido Soy (2:40)

met NRÜ

8. Neighborhood (4:32)
  9. Smile (3:33)
  10. The Moment of Conception (2:57)
  11. Walk on Water (3:26)
  12. Everyone's in Love with You (2:28)
  13. Empire (4:11)
Like Humans Do, aardig bekend nummertje toch?

0529
Spuit 12 schreef:
Like Humans Do, aardig bekend nummertje toch?

Dat nummer staat toch standaard in Windows Media Player??

EVANSHEWSON
Toch beter dan dat we van Byrne solo gewend zijn. Erg leuke gevarieerde popplaat met aanstekelijke ritmes en melodieuze dingen op.
Ik hou hier wel van!
**** dat zijn er 4!

JanBetonde2e
Mijn eerste David Byrne solo plaat, en ik ben hierdoor zeker nieuwsgierig geraakt naar zijn andere albums. Dit is toch wel een heel goed plaatje hoor, het is toch eigenlijk een geniale man ook. Toch vreemd dat David Byrne solo niet zo populair is, terwijl er toch veel mensen op Talking Heads hebben gestemd.

avatar van Ernie Ball
Wel erg grote verschillen tussen de nummers onderling. Sommige vind ik echt heel gaaf (At the moment of cenception, Like humans do). Maar andere zijn echt niet te nakken (Neighborhood, Smile). Dus afwisselend kan wat mij betreft ook heel negatief uitvallen. Qua sterren een twijfelgeval..... 2,5 of 3....

avatar van wizard
Dit album heeft een aantal hele leuke nummers (The Great Intoxication, The Accident, Neighborhood) maar ook een aantal nummers dat me niet zo aanspreekt (Like Humans Do, Everyone's in Love with You).
Blijft over een flink aantal doorsnee-pop-nummers, en als geheel kan dit album me dan ook niet heel goed boeien.

3.0*

avatar van Barney Rubble
Like Humans Do is voor mij een uitstekend voorbeeld van de wijze waarop context speelt met onze perceptie. Als gratis computervulling tijdens de Windows-XP dagen, was het voor mij slechts achtergrondruis. Voer voor als het internet het eens niet deed. We leven echter in 2020. Met sneller internet en een drukbezette geest, vind ik het opeens een lichtelijk geniaal nummer. Vagelijk herkenbaar of iets dergelijks. Het is in ieder geval een een mooie belichting van de banaliteit van het alledaagse leven. Byrne kan wel uit de vingers met zulk soort cynische, neurotische muziek.