Grails - The Burden of Hope (2003)

Rock / Folk
Label: Neurot

1. Burden of Hope (3:54)
  2. Lord I Hate Your Day (1:48)
  3. The Deed (5:31)
  4. In the Beginning (3:25)
  5. Invocation (2:06)
  6. Space Prophet Dogon (4:06)
  7. The March (2:25)
  8. Broken Ballad (3:47)
  9. White Flag (6:13)
avatar van Nakur
Ik ga deze schijf 6 april halen, dan spelen ze in het voorprogramma van Red Sparowes in de 013!

De muziek heeft veel invloeden gehaald bij Dirty tree, Godspeed You! Black Emperor en een klein beetje Sigur Rós plus wat folj en is één brok emotie. Ik zou dit zeker checken!

website: http://www.grailsongs.com/

mp3:

fastpulseboy
is mooi,

live ook zeker de moeite waard

avatar van c-moon
Heb met deze band vandaag kennisgemaakt, live in de AB (16.04) een mooie Pasen was het voor mij: Grails! Akron/ Family! 65 Days of Static! Mogwai!!!

Ik ga me dit schijfje wellicht ook nog aanschaffen. Zeker de moeite deze muziek.. toch al zeker live...!!!

Parabola
Een hele tijd terug kon dit album me niet boeien, maar nu ik hem nog een paar keer heb geluisterd begin ik hem steeds meer te waarderen. De opener is een mooi melancholisch geheel, bij het geslaagde In the Beginning staat het toetsenwerk meer op de voorgrond en op Space Prophet Dogon komen de folk elementen meer naar voren, waardoor het een integere vrolijke sfeer uitstraalt. Al met al een heerlijk ingetogen werkje en ik ga me zeker verdiepen in het andere werk van Grails.