Trafassi - Trafassi (2001)

Nederland / Suriname
Roots
Label: Disky

1. Banana Light (4:01)
  2. Pum Pum (Sexy Body) (7:26)
  3. Stuivertje, Dubbeltje, Kwartje (5:06)
  4. Wasmasjien (3:58)
  5. Contabai Swa (4:45)
  6. Palm (Jeruzalem) Right in Suriname (5:02)
  7. Mi Prenda (4:55)
  8. The Other Punani (6:33)
  9. Besito de Coco (2:57)
  10. Mucho Corazon (3:30)
  11. Te Mi E Dansi Nanga Yu (4:50)
  12. Broibonki (6:50)
avatar van musicfriek
Kleine wasjes, grote wasjes, stop ze in je.....

Pum Pum (Sexy Body) werd nogal eens gedraaid waar ik uitging en dan wilde ik daar zeker toch wel de dansvloer voor opgaan.
Het nummer stelt niet zo veel voor, maar swingde toch wel lekker door (en ik dus ook ).

avatar van platedraaier
Ik heb de hele collectie van Trafassi liggen. En nu denken de meesten natuurlijk alleen aan Wasmasjien.....Maar Trafassi heeft erg lekkere dans muziek gemaakt. Soms wat lullig. Vooral de teksten, maar op het juiste feest, met het juiste weer en de juiste mensen is Trafassi geweldig.

avatar van Sjaan
Lijkt me een gezellige boel....

Jack in the Box
musicfriek schreef:
Kleine wasjes, grote wasjes, stop ze in je.....

Reet!

Lekkere swingende muziek voor bruiloften en partijen.
Hun bekendste nummers zijn Wasmasjien en Strijkplank, maar ze spelen net zo gemakkelijk het dansbare top 40 repertoire zoals de hits Januari februari, Ma-di-wo-do en Zullen we maar weer een potje dansen.

avatar van drik
Jack in the Box schreef:

Reet!

Lekkere swingende muziek voor bruiloften en partijen.

Volgens mij is Ma-Di-Wo-Do van Bontjie Stars en niet van Trafassi.

avatar van B.Robertson
Heb vrij recent een compilatie van deze band gevonden, met lange versies van Wasmasjien en Banana Light. Toch wel erg leuk dat laatste nummer. Stuivertje Dubbeltje Kwartje staat er ook op, die is wel aardig.

avatar van Snakeskin
Destijds werd je helemaal gek van "Wasmasjien" die het notabene tot alarmschijf geschopt heeft.

avatar van Sjaan
maar top 2000 heeft ie nooit gehaald hahahahaha

avatar van B.Robertson
Als ik het niet vergeet zal ik 'Wasmasjien' invullen bij de vrije keuzes als er weer op de top 2000 gestemd mag worden en Slayer er weer in moet. Deze compilatie van Trafassi eens op een platenbeurs gevonden, en ook al versta ik er veelal geen reet van bevalt het me beter dan dit album. Deze muziek swingt wel lekker.