KISS - KISS 40 (2014)

Alternatieve titel: 40 Years Decades of Decibels

Label: Universal

1. Nothin' to Lose (3:23)
  2. Let Me Go, Rock 'N' Roll (2:14)
  3. C'mon and Love Me (2:56)
  4. Rock and Roll All Nite [Live] (4:00)
  5. God of Thunder [Demo] (2:56)
  6. Beth (2:46)
  7. Hard Luck Woman (3:33)
  8. Reputation [Demo] (5:40)
  9. Christine Sixteen (3:11)
  10. Shout It Out Loud [Live] (3:25)
  11. Strutter '78 (3:41)
  12. You Matter to Me (3:14)
  13. Radioactive (3:51)
  14. New York Groove (2:59)
  15. Hold Me, Touch Me (3:39)
  16. I Was Made for Lovin' You (4:01)
  17. Shandi (3:35)
  18. A World Without Heroes (2:37)
  19. I Love It Loud (4:13)
  20. Down on Your Knees (3:28)
  21. Lick It Up (3:54)
  22. Heaven's on Fire (3:18)
  23. Tears Are Falling (3:53)
  24. Reason to Live (4:00)
  25. Let's Put the X in Sex (3:49)
  26. Forever [Remix] (3:52)
  27. God Gave Rock 'N' Roll to You II (5:20)
  28. Unholy [Live] (3:32)
  29. Do You Love Me? [MTV Unplugged] (3:15)
  30. Room Service [Live] (3:38)
  31. Jungle [Radio Edit] (4:54)
  32. Psycho Circus (4:51)
  33. Nothing Can Keep Me from You (4:05)
  34. Detroit Rock City [Live] (4:43)
  35. Deuce [Live] (3:51)
  36. Firehouse [Live] (3:52)
  37. Modern Day Delilah (3:37)
  38. Cold Gin [Live] (5:31)
  39. Crazy Crazy Nights [Live] (4:08)
  40. Hell or Hallelujah (4:07)
  41. Hell or Hallelujah [Live] * (5:08)
Om het 40-jarig bestaan van de band te vieren, brengt de band geen Deluxe Editions van hun CD's uit, geen nieuwe KISSOLOGY, of iets anders groots - nee, de band brengt deze compilatie-cd uit. Beetje teleurstellend.

Van elk uitgebracht album staat één track op het album, aangevuld met wat live-tracks van de afgelopen jaren. Voor de echte fans niets bijzonders dus. Of ja, om die te lokken staat er welgeteld één onuitgebrachte demo tussen, "Reputation".

Los daarvan is de muziek natuurlijk erg prettig. Van "Deuce" tot "Shout It Out Loud" en van "Cold Gin" tot "Let Me Go, Rock & Roll" - het is één grote rock & roll party. Maar wacht eens even.. waar is "Love Gun"?

avatar van Von Helsing
De muziek is inderdaad goed maar ik heb alle songs al een stuk of 20 x verspreid over verschillende cd's en vinyl. Er staan wel een aantal niet eerder uitgebrachte live versies op dit album met de huidige bezetting.

Om hun 40 jarige jubileum kracht bij te zetten hebben de heren wel een boxset uitgebracht met alle albums (34 stuks dus) op vinyl voor het schappelijk prijsje van $ 1.250. Alleen, Sonic Boom ontbreekt. Dus daarom hoef ik hem niet.

avatar van Thin Air!
5 sterren voor het zoveelste kiss verzamel album. Stelletje Kiss extremisten

Los van het feit of het een compilatie is, als je puur op de inhoud (dus de muziek) let, is deze echt wel de moeite waard. Er staat me toch een zooitje lekkere tracks bij elkaar. Een aantal tracks is volgens mij geremixed. "Down On Your Knees" heeft een stevigere bas en drumtrack, "Let Me Go Rock & Roll" klinkt ook wat frisser.

Oh, en nu ik er over nadenk, het (live) doodgespeelde "Calling Dr Love" ontbreekt ook op deze set.

avatar van noisecommando
0,5
Geen idee waarom je dit zoveelste overzicht zou moeten aanschaffen. Heb je net die Singles boxset aangeschaft krijg je dezelfde nummers weer bijna allemaal op Disc 1 van deze CD.
Enigste verschil is dat ze nu de mastering van de recente heruitgave op vinyl hebben gebruikt.
Japanse versie heeft als extra bonustrack een live versie van Hell Or Hallelujah. En een live versie van Cold Gin met Tommy Thayer op gitaar is natuurlijk heiligschennis (1 van de signature songs van Ace Frehley notabene).
Leuk dat Kiss 40 jaar bestaat, maar in de laatse 20 jaar zijn ze toch flink de weg kwijt geraakt als ik zo Disc 2 beluister.

In ieder geval wel het stemgemiddelde van deze plaat naar meer realistische waarde naar beneden gebracht. Nee u hoeft mij hiervoor niet te bedanken

avatar van loneranger
De zoveelste Kiss compilatie cd. Het luistert op zich best lekker weg maar het is eigenlijk ook een beetje overbodige plaat. De meeste nummers tref je ook al aan op oudere compilaties. Ik had liever een nieuw studioalbum gezien. Desondanks geen slechte plaat.

Opnieuw een Kiss verzamelaar die de wereld niet nodig heeft. Het tweede deel van het album bevat hun derde rangs materiaal uit de jaren 80 en 90. Pure geldklopperij. Met Double Platinum heb je meer waar voor je geld. 1,5

avatar van devel-hunt
Er zijn bands waar meer verzamelwerk van verschijnt dan nieuw regulier materiaal. Hoe dat komt? Geen idee. Misschien wil de platenmaatschappij op die manier een band onder de aandacht houden. Wel een aardig overzicht. Voor het geld hoeven de leden het allang niet meer te doen, met zakenman Simmons in hun midden zijn ze inmiddels schatrijk geworden.
En de muziek?,Tot Lick it up luistert het lekker weg. Een leuk stukje Kiss geschiedenis. Daarna is het onherroepelijk minder geworden. Hoewel het bij Kiss eigenlijk niet om de muziek gaat, de shows en het imago is minstens zo belangrijk.

Mooi verzamelalbum!
Jammer dat de demo versie van God Of Thunder erop staat en niet het hele originele nummer.

Prima overzicht. Vooral als niet liefhebber van Kiss vond ik het vooral interessant dat je kunt horen in welke periode van hun carriere ze zaten.