Tuxedomoon - Ten Years in One Night - Live (1998)

Avant-Garde / Rock
Label: Materiali Sonori

1. Michael's Theme (2:04)
  2. Burning Trumpet (6:40)
  3. Reedin' - Rightin' - Rhythmatic (4:21)
  4. The Waltz (5:13)
  5. In a Manner of Speaking (3:10)
  6. The Cage (4:46)
  7. Everything You Want (5:49)
  8. Dark Companion (4:16)
  9. Courante Marocaine (7:20)
  10. Litebulb Overkill (2:48)
  11. Desire (7:05)
  12. In the Name of Talent (Italian Western II) (9:08)
  13. Nervous Guy (4:09)
  14. Pinheads on the Move (6:24)
  15. No Tears (8:12)
  16. In Heaven (3:34)
  17. Nazca (4:58)
Tuxedomoon is een band die ik gaandeweg vele jaren steeds meer ben gaan waarderen. Lang niet alles is even interessant maar er zitten ook hele indrukwekkende stukken muziek in hun oeuvre. En dan vooral de studioalbums. Dit is een live album. En bij live verdwijnen meestal de subtiele details waar in de studio zo hard aan gewerkt is. Maar daar staat dan tegenover dat live soms een sfeer en interactie met het publiek weet te creëren die je in de studio weer nooit voor elkaar krijgt. En deze plaat waar live alle hoogtepunten van hun oeuvre langskomen heeft hier inderdaad af en toe die live magie. Dus voor een live plaat vind ik dit helemaal geen foute.