Othon - Pineal (2014)

Pop / Avant-Garde
Label: Cherry Red

1. Pineal Kiss (5:21)

met Ernesto Tomasini

2. Your Quantum Future (3:16)

met Bird Radio

3. City Shaman (5:33)
  4. Dawn Yet to Come (4:40)

met Ernesto Tomasini

9. Cobra Coral (2:48)

met Marc Almond

10. Tayti (7:36)

met Javier Arevalo Shanuano en Jessica Ramirez Seopa

Othon Mataragas is een buitenbeentje: deze Griekse avant-pop songwriter valt op door zijn uiterlijk maar zeker ook muziek.....

Hij gebruikt zijn klassieke piano-achtergrond en vermengt dat met avant-garde en pop. Op de vorige albums zongen o.a. Ernesto Tomasini en Marc Almond (Othon zelf waagde zich slechts aan 1 nummer op zijn vorige album) en deze twee artiesten keren terug op dit album.

Een album dat andere wegen verkent: Braziliaanse tribe invloeden, filmische pop, techno, jungle en op sommige nummers een hoofdrol voor de viool.
Een album dat uit 2 delen bestaat (elk deel bevat 5 tracks).

Othon biedt hier een oud Sjamanistische ceremonie en heeft in de vorm van Javier Arevalo Shahuano en Jessica Ramirez Seopa sjamanen in de gelederen die meedoen in het tweede gedeelte en Almond zingt in datzelfde deel Cobra Coral in de oorspronkelijke taal.

Het klinkt allemaal wat hoogdravend (is het misschien ook wel) maar het komt oprecht over en past helemaal in de stijl van Othon want dat is een ding dat ik zeker wel kan stellen: Pineal mag dan anders zijn dan de voorgangers, het is vooral weer heel erg Othon!