Paul Hardcastle - Paul Hardcastle (1985)

Electronic
Label: Chrysalis

1. In the Beginning (2:05)
  2. 19 (6:19)
  3. King Tut (3:57)
  4. Don't Waste My Time (4:30)
  5. Central Park (4:01)
  6. Just for Money (5:09)
  7. Moonhopper (4:18)
  8. Better (2:59)
  9. Strollin' (3:32)
  10. Rainforest (7:26)
avatar van dynamo d
19 en Don't Waste My Time waren grote hits en best goede nummers. 19 gaat overigens over de Vietnam-oorlog. Daarna niet veel meer gehoord van Paul Hardcastle.

avatar van John Doe
Aardig nummer ja, met die stem die verteld dat 19 jaar de gemiddelde leeftijd van de Amerikaanse soldaten in Vietnam was.

Mijn favoriet van Hardcastle is Rainforest. Erg mooi. Een sterke electrofunk beat met zachte paradijselijke synths en een mooie klangelmelodie.

avatar van FunkStarr
19 is een wereldnummer!

avatar van pureshores
19 is inderdaad een wereldnummer, controversieel onderwerp voor een dansplaat en de clip is ook vergaand, als in weinig censuur.
De andere hit Don't waste my time klinkt heel erg Amerikaans en is enorm het tegenovergestelde van 19, een funky soulvolle track.
Beiden heb ik op 12", maar als ik deze cd ooit tegenkom gaat ie mee

avatar van vigil
Best een fijn album eigenlijk.

I.v.m. RSD verschenen als LP mini-album Paul Hardcastle: 19 - The Mixes (35th Anniversary Edition)

Paul Hardcastle - 19 - The Mixes (35th Anniversary Edition) (2020, Vinyl) | Discogs

Zeer de moeite waard vind ik.

west schreef:

Zeer de moeite waard vind ik.

Ik loop 5 jaar achter en heb deze (op cd)

Paul Hardcastle - 19 (The 30th Anniversary Mixes) (2015, CD) | Discogs

Sodeju: wat een hoop mixen staan daar op!

west schreef:

Sodeju: wat een hoop mixen staan daar op!

Ja dat wel

Zo uit mijn hoofd duurt die dik 70 minuten dus dan ben je er ook wel eens klaar mee

avatar van pureshores
Bizarre anniversary editions, was wel consequent geweest als ze 19 remixen hadden gebruikt .

Als ik dit album tegenkom in de Brabanthallen of Ahoy aankomende maanden, vinyl of cd, gaat ie mee. (het origineel dus)

avatar van Minneapolis
Ik kocht het album ooit vanwege Don't waste my time, en niet zo zeer om het veel bekendere 19. maar ik speelde zojuist het hele plaatje nog met plezier i.t.t. een Jan Hammer of zo.
Weer zo'n voorbeeld van "gedateerd" en "erg 80's" (de hoes alleen al) maar dat zijn wat mij betreft positieve punten hier. Het geeft gewoon een heerlijk tijdsbeeld. En best grappig dat je zowel R&B als 80's instrumentaal synthesizer hoort.
Het doet mij als ouwe knar (en ooit hiphopper) deugt te zien dat King Tut en Rain forest nog worden gebruikt door inmiddels een nieuwe generatie breakdancers.
Zo, even het beschamende gemiddelde iets opkrikken met een gulle 4*