The Blue Angel Lounge - A Sea of Trees (2014)

1 stem

Duitsland
Label: A

1. Winter (4:01)
  2. Melloch Halb & Halb (3:07)
  3. Desolate Sands (4:45)
  4. Mutter (3:48)
  5. Woods (Sea of Trees) (4:51)
  6. Walls (3:40)
  7. As Cold as the Moon (3:01)
  8. In Distance (4:08)
  9. Quartz (2:25)
  10. Plane Communication (3:53)
  11. The Pain You Got from Me (3:18)
Jean-Maurice
Een prachtig album! Deze band komt met een geweldige zanger wel erg dicht in de buurt van een vroege Echo & The Bunnymen maar ook muzikaal staan ze hun mannetje en kunnen ook zij zich meten met de grote acts van weleer. Ze zijn sinds 2016 niet meer actief wat gewoon doodzonde is want zoveel talent bij elkaar is uniek. Ze hebben afgelopen november een 'afscheidsconcert' gegeven maar misschien dat ze toch een doorstart maken? Laten we het hopen! Ik heb ze nooit live gezien maar dat moet erg goed zijn heb ik van horen zeggen. Hieronder een tweetal links van een live sessie uit 2014. Enjoy!

Alicia, DjFrankie?

The Blue Angel Lounge - Winter (Live Session) Secret Track - YouTube

The Blue Angel Lounge - Woods (Live Session) - YouTube

avatar van Alicia
Staat nu op de nog te beluisteren lijst!

Alicia schreef:
Staat nu op de nog te beluisteren lijst!

Dan maar heel snel gaan luisteren Alicia als ik jou was!

okidoki

Jean-Maurice
Deze plaat is wat meer 'postpunk' maar de band is veelzijdiger. Hun eerdere albums zijn meer psychedelisch qua stijl en gebaseerd op de 60's en 70's. Ik hoor hier wel wat overeenkomsten met Echo&The Bunnymen in hun beginperiode. Tja en die stem hè, prachtig! Jammer dat ze na deze plaat opgehouden zijn terwijl dit album het best goed deed. Er waren wat onenigheden binnen de band welke richting ze uit zouden gaan, meer postpunk of toch weer terug naar hun psychedelische geluid. Maar ik weet niet zeker of dat de reden is. Ik heb dat ook maar via via gehoord. Dit album bevalt mij het beste maar dat zal geen verrassing zijn.

avatar van Alicia
Ik zie dat er nog meer albums zijn! Een uit 2016 en een uit 2018! Ik weet nog niet hoe deze albums klinken. Zie Spotify.

Enfin... ik zet bij wijze van spreken nu nét deze plaat op! Dit album begint in elk geval goed!?

Alicia schreef:

Die uit 2018 is een remaster van hun eerste album en die uit 2016 is een verzamelalbum.

Ja, klopt, zie het!

Jean-Maurice
Geeft misschien wel een hint dat ze misschien toch doorgaan? Ik hoop het want dit album is geweldig.

avatar van Alicia
Wie weet! Van mij mag het! ?

Alicia schreef:
Wie weet! Van mij mag het! ?

Ik hoop dan wel dat ze deze (postpunk) richting aanhouden.

Jean-Maurice

Luister deze eens. Vind ik persoonlijk beter. Deze is meer postpunk.