menu

Freez & A.R.T. - Les Demoiselles (2014)

mijn stem
3,82 (25)
25 stemmen

Nederland
Hip-Hop
Label: Top Notch

  1. Last Van (3:53)

    met Henning

  2. Alles Is Goed (3:09)
  3. Reus (2:17)
  4. Loop, Droom, Arriveer (3:25)
  5. Wietlied (3:32)
  6. Superhero (3:55)
  7. Cliché (2:06)
  8. Wereldberoemd (4:28)
  9. Eerste Steen (4:41)

    met Rico

  10. Doorgestoken Kaart (2:43)
  11. Nancy (2:43)
  12. Toonaangevend Toeval (2:10)
  13. A28 (4:20)

    met Sticks en Typhoon

  14. Herinneringen van Goud (4:20)
totale tijdsduur: 47:42
zoeken in:
avatar van dielinquent
3,5
Dit kan wel eens een killer plaat gaan worden afgaande van de gelekte tracks

GCITY050
Woow die track Nancy was dus de outro van de single. Sicke beat, ik genoot echt van die outro toen de clip verscheen

avatar van dielinquent
3,5
Je kunt onderhand ook gaan stellen dat A.R.T. een king is op de beat. Ga eens na, Colucci Era, Alledaagse Waanzin, Irie, Les demoiselles, de 2 beats op Great Minds. Hoe divers en tegelijk kwalitatief constant kun je zijn.

avatar van Delars
4,5
Top 10 2014 materiaal.

GCITY050
dielinquent schreef:
Je kunt onderhand ook gaan stellen dat A.R.T. een king is op de beat. Ga eens na, Colucci Era, Alledaagse Waanzin, Irie, Les demoiselles, de 2 beats op Great Minds. Hoe divers en tegelijk kwalitatief constant kun je zijn.


Irie kan ik niet beoordelen maar de rest vind ik nou niet dusdanig hoogstaand dat ik hem als King bestempel. Wat ik van Alledaagse Waanzin herinner is dat de beats niet meer zijn dan een sample met hier en daar een basslijn of wat drums toegevoegd. Niettemin staan op deze plaat wel weer degelijke beats.

avatar van woutorrmusic
Lijkt Bas Breaun wel op 'A28'

avatar van Slowgaze
4,0
Plaat voor het eerst gedraaid en jeetje, dat was best indrukwekkend. Productie is heel knap en Freez' stem ligt me ook heel goed. Een soort zangerige Sticks en met een achteloos fijne flow. Mooi werk. Recensie volgt over een week of zo.

avatar van Slowgaze
4,0
Na heel wat voorstudies en schetsen schilderde Picasso het doek Les Demoiselles d’Avignon (1907). De kunstwereld reageerde geschokt op het gewaagde, hoekige schilderij. In retrospectief is dit het begin van het kubisme geweest. Na tien jaar samen muziek maken brengen Freez en A.R.T. hun eerste album samen uit: Les Demoiselles. De titel verwijst naar de lange aanlooptijd, maar die aanloop werpt zijn vruchten af.

A.R.T. heeft al heel wat productiewerk gedaan voor de top van de Nederlandse hiphop. Rapper Freez is een minder bekende naam. Daar zal na Les Demoiselles hopelijk snel verandering inkomen. Een baanbrekend meesterwerk als Picasso’s schilderij is het album niet geworden, maar de plaat maakt zeker indruk.

En lees hier de rest van m'n recensie.

avatar van Norrage
4,0
De Nederlandse hip-hop scene is dit jaar al uitermate verwend met het fantastische nieuwe Typhoon album (lees hier onze recensie). Maar er is nog een plaat uitgebracht dit jaar (en zelfs nog wat andere platen) waaraan beat-producer A.R.T. heeft meegewerkt. In dit geval is dat de samenwerking met Freez, samen met A.R.T. ook al tijden lid van hiphop-gezelschap de Fakkelteitgroep (FTG). Freez & A.R.T. zijn met een typische door beats, electronica en vindingrijke melodieën gedragen plaat op de proppen gekomen, welke is geïnspireerd door het gelijknamige schilderij van Picasso. Maar het is ook Frans (het betekent bordeel), en we horen duidelijk een Franse stijl op het album.

Opener Last Van maakt al meteen indruk. Met gast-raps van FTG-er Henning, doet dit nummer opvallend sterk denken aan de G-Funk van Snoop Dogg en Dr. Dre, en zet het meteen heerlijk de toon voor de rest van het album. Lekkere samples, een funky beat en kneiter-gekke- en goed gevonden raps. Freez & A.R.T. imponeren hier, en doen dat ook op het sfeervolle Alles Is Goed, waarin subtiel piano-spel het lekker luchtig houdt. Op sommige nummers, als het sterke Nancy, horen we zelfs bijna een Frans chanson, gekenmerkt door schitterende strijkers, en een beetje de zomerse stijl van Typhoon op Lobi Da Basi. Typhoon zelf, ook een FTG-er uiteraard, komt uiteraard ook nog even langs. Ditmaal met stadsgenoot Sticks op A28. Dit is dan meteen ook een van de betere nummers. Een echte knallende A.R.T. beat, met een duidelijke knipoog in de lyrics naar hun stadje Zwolle, en het heerlijke samenspel van de rappers zelf. Maar denk absoluut niet dat Freez het niet in zijn eentje kan. Het korte (2 minuten) maar krachtige Toonaangevend Toeval is een onwijs pakkend, origineel en stijlvol nummer met een heerlijk Franse feel. En de hele plaat zit vol met dit soort afwisseling: korte en lange nummers, veelzijdige instrumentatie en keiharde en heerlijke beats.

Freez & A.R.T. hebben er tien jaar aan gewerkt, en dat is te merken. Les Demoiselles is een veelzijdige, kwalitatieve en enorm rijke plaat die bol staat van de invloeden uit andere genres. Het is net een tikkeltje minder toegankelijk dan bijvoorbeeld Lobi Da Basi, dus het zou mij benieuwen of het net zo hard zal doorbreken. Maar ik heb het in ieder geval ontdekt, en ben daar ontzettend blij mee. Weer een heerlijke Nederlandse hip-hop plaat erbij, waar we trots op kunnen zijn.
Pat-sounds: Album Freez & A.R.T. - Les Demoiselles (2014) - pat-sounds.blogspot.nl

avatar van ThingMan
4,0
Heb de plaat besteld. Vind Loop, Droom, Arriveer echt geweldig. Wat een relaxt nummer is dat. Ben zeer benieuwd naar deze plaat. Vond de ep 8.6 is zeer aangenaam om naar te luisteren.

avatar van ThingMan
4,0
Wat een heerlijke plaat. Beetje Snoop Dogg-achtige track soms. Maar deze plaat luister heerlijk weg. Hoop dat Freez wat meer aan de weg gaat werken. Zeer fijne artiest van de fakkelteit groep.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:28 uur

geplaatst: vandaag om 17:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.