Cheyenne - Money (1982)

Funk
Label: Philips

1. Money (5:00)
  2. Right Or Wrong (3:23)
  3. Ev'ry Time I See You (3:30)
  4. Trust in Me (2:37)
  5. What's Taken Us Up (4:30)
  6. What's in a Name (5:12)
  7. Just Carry On (4:38)
  8. Still the Kinda Man (4:38)
  9. No Forgivin' (3:38)
avatar van sq
sq
Album valt mij persoonlijk qua composities wat tegen, in vergelijking met de geweldige stem en uitstraling van Julia Lo'ko, de zangeres. No Forgivin' is mijn favoriete nummer.

Een heel goed album. Lekker funky, met de perfecte stem van Julia erbij. Geweldige Nederpop, ondergewaardeerd. Hoogtepunt is absoluut "No forgiving".

avatar van Madjack71
Saaie muziek. E.e.a. kan dan wel muzikaal goed uitgevoerd zijn, maar het klinkt allemaal zo zoutloos. Zelfde straatje waar nederland blijkbaar goed in is nl. zoutloze prentieloze pop; Valerio, Giovanca, Sabrina Starke en consorten.

avatar van FunkStar
Fantastisch album van deze Molukse/Nederlandse band met leadzangeres Julya Lo'ko die later ook zong bij o.a. Labyrinth. Het project van drummer Cesar van Zuiderwijk en Jasper van 't Hof.

No Forgivin' is fantastisch net zoals de single Ev'rytime I See You (wat een klein hitje was) en het heerlijke, lome Still The Kinda Man. De titeltrack Money is erg funky.

En dan die hoes, briljant!

avatar van jistme
Vreselijk goed.
Een studio album met de drive en atmosfeer van een live concert.
Muzikanten met smaak en energie. Doen wat nodig is, weglaten wat niet nodig is.
Met volledige inzet en energie. (en een rugzak vol met met geabsorbeerde muziek van andere landen en stijlen)

Samen met albums van Rufus, Stevie Wonder en Steely Dan, muziek die ik altijd kan opzetten ongeacht in wat voor humeur ik verkeer.

(die gast die dit saai noemde moet zich echt laten nakijken)