Nizlopi - Half These Songs Are About You... (2004)

Label: FDM

6. JCB (3:47)
  7. Love Rage On (3:13)
  8. Freedom (4:13)
  9. Wash Away (3:50)
  10. Sing Around It (4:21)
  11. Worry (8:57)
The JCB Song was een enorme hit in Engeland, hij stond op 1 met kerst. Het is echt een van de liefste liedjes ooit

Electro_
Volledig mee eens. Die video ook!

avatar van musicfriek
Heet het nummer ook daadwerkelijk The JCB Song? Hierboven staat alleen JCB. Nummer geluisterd, wel erg apart, vooral de break vlak voor het einde van de song.

The JCB-song is een heerlijk nummer en eigenlijk ook een heerlijke cd, vol met feel-good muziek, zonder dat het al te happy wordt.

Heerlijke cd, met veel verschillende stijlen. Lekkere muziek om ff rustig te gaan zitten en niks te doen.

Leuke cd!

Ook Girls en Freedom zijn leuke nummers..

Fantastische CD! Volgende week te koop in Nederland...ik hoorde dat Nizlopi voor een concert naar NL komt op 25 april. Check site van de melkweg maar, kaartjes 8 euro...

JCB is wel een heel fijn nummer. Ik ga deze cd binnenkort maar eens even checken. Leuke titel ook

Lekker, maar nogal eentonig (had er na een middagje wel weer genoeg van..).

zie net dat VIP kaarten voor het concert zijn te winnen op: http://www.jcbsong.nl

avatar van rempsycho
Ik dacht bij het zien van de clip van "The JCB Song" dat het een nieuw nummer was van de Counting Crows, alleen dan met een Adam Duritz die eindelijk de juiste antidepressiva heeft gevonden (vond 't wel erg luchtig voor een CC nummer) maar nee, bleek dus Nizploi te zijn! Rest van de cd valt de vergelijking met CC wel mee. Af en toe hoor ik er ook Tracy Chapman en Dave Matthews in terug trouwens, dit enkel een beetje ter vergelijking, want Nizpoli heeft echt een eigen sound. Het nummer "Girls" is echt prachtig!

Aanstaande dinsdag (25/04) te bewonderen in de Melkweg!
Er zijn nog genoeg kaarten en ze kosten slechts 8 euro per stuk.

avatar van thaw04
Waar zouden we toch zijn als we Peter de Promoter toch niet hadden....

Matador schreef:

Bedankt voor de tip!
heb 2 kaarten gewonnen

Kende de clip al, vast een keer ergens gezien, maar hoorde ze vanmiddag bij Claudia en ik moet zeggen dat het erg leuk klinkt. JCB song dan. De rest wil ik nu ook luisteren. Voor allen die vanavond naar de Melkweg gaan: veel plezier. And I wish that I was there...

avatar van Den7482
Heel af en toe moet je idd denken aan de Counting Crows en ook een heel klein beetje aan Five For Fighting...of het moet aan mij liggen. Maar dan houdt de vergelijking ook wel op. De sound van Nizlopi is fresh en bestaat uit een klein mengelmoesje van stijlen. En wie gister bij het optreden in de Melkweg was, weet waar ik het over heb. Wat een fantastisch optreden was dat zeg! Hier en daar lekker geimproviseerd en ook zeer cool dat ze soms gewoon tussen het publiek in gingen spelen... Het was dus een mooie combi van een swingend en intiem optreden. Hoogtepunten waren Girls (heel mooi gedaan tussen het publiek), Faith en JCB, net zoals op het album...

rodneyVL
Het gaat blijkbaar goed met Racoon. Zelfs bands overseas gaan ze nadoen.

Girls, JBC en Worry zijn de mooie uitschieters.

Nizlopi is deze week in Nederland om twee concerten te geven, te weten; 22 juni te Rotown Rotterdam en 23 juni te Ekko Utrecht. Meer info op http://www.rotown.nl en http://www.ekko.nl

In de Ekko was in ieder geval GEWELDIG voor mijn review http://tinyurl.com/rmdyz

Counting Crows, Jack Johnson..........inderdaad: we kennen het wel.
Ik ben daardoor geneigd om een wat lage beoordeling te geven. Toch probeer ik dat los te laten en deze cd op zichzelf te beoordelen en ach, dan moet ik eerlijk zijn en het gewoon een voldoende geven.

avatar van chansadres
Waren geniaal op Lowlands!
Speelden veel te veel. Ik geloof zelfs een half uur te veel als op het programma! Wat heb ik genoten, incl. de hele tent.

Was echt zo'n prettige sfeer daar!

avatar van Nim
Nim
Ik moet inderdaad nog even melden dat ze echt geweldig waren op Lowlands. Erg sympathieke jongens, gaan een intieme relatie aan met het publiek.. en ze kunnen erg goed improviseren.. 't was me een heerlijk sfeertje idd!

avatar van Daaf
vind alle nummers ongeveer even mooi =]
*4,5

avatar van Judith
Aantal mooie liedjes, voor de rest is het voor mij te simpel, verveelt erg snel. 2,5*

avatar van bonothecat
In mijn beleving was dit gewoon een soort britpop bandje.....niet dus. Erg soulvol, erg jack johnson, erg leuk..... maar na een nummertje of 7 begint het toch erg te vervelen. 3*

avatar van Daaf
rodneyVL schreef:
Het gaat blijkbaar goed met Racoon. Zelfs bands overseas gaan ze nadoen.

2 van m'n lievelings bands, maar zeker niet het zelfde.

avatar van douwens
Daaf schreef:

2 van m'n lievelings bands, maar zeker niet het zelfde.

Als ik een van de vergelijkingen Jack Johnson etc. met Nizlopi terecht vind, dan is het wel de vergelijking met Racoon. Hoewel ik me wel kan vinden in de overige vergelijkingen.

Heerlijke chill out plaat, waarbij je lekker achterover kunt leunen. Vind de JCB song het beste nummer van de plaat, grappige tekst en dat clipje was ook erg grappig trouwens.

Geweldigenoten
Erg lekker album en alhoewel het inderdaad wat weg heeft van CC, vind ik het een eigen geluid hebben. Heerlijk relax maar vrolijke songs, wat al begint met een mooi nummer...

avatar van frankmulder
Lekkere popplaat, alleen heb er al een tijd niet meer naar geluisterd. Denk dat dat toch een beetje aan de muziek ligt (iets te veel pop). Misschien stem ik nog een keer als ik er weer eens naar luister.

avatar van coldwarkids
Zo maken ze hem tegenwoordig niet meer, zulke muziek. JCB was destijds zo’n mooie OHW. Nog steeds prachtig als ik het weer opzet.