Corrosion of Conformity - IX (2014)

Label: Candlelight

1. Brand New Sleep (5:51)
  2. Elphyn (4:56)
  3. Denmark Vesey (2:04)
  4. The Nectar 04:12 (4:12)
  5. Interlude (0:54)
  6. On Your Way (3:38)
  7. Trucker (5:30)
  8. The Hanged Man (4:16)
  9. Tarquinius Superbus (5:31)
  10. Who You Need to Blame (3:44)
  11. The Nectar Reprised (1:20)
avatar van Rinus
Niet slecht, maar zeker niet hun beste album. Het mist een beetje aan melodie, dat de vorige albums wel hadden. De nummers blijven ook wat minder hangen. Daarnaast mis ik bij dit album specifiek ook Pepper op zang en ook als componist (hier is de band een trio), meer dan bij het voorgaande album. Maar die is gelukkig weer terug op het oude nest.

avatar van frolunda
Best een goed album maar de onlangs verschenen opvolger is No Cross No Crown is toch wel een stuk sterker.Van de andere kant moet je de platen eigenlijk niet met elkaar vergelijken omdat de bandsamenstelling anders is.
Wat ik wel aan IX kan waarderen is dat Corrosion of Conformity af en toe een uitstapje maakt naar hun (hardcore)begintijd zoals met het lekkere Denmark Vesey.