Avery Sunshine - The SunRoom (2014)

Soul / R&B
Label: Shanachie

1. Won't You Try (4:53)
  2. Call My Name (4:31)
  3. SYWIGT Interlude (1:41)
  4. One Foot Ahead (4:30)
  5. Meditation (4:56)
  6. Time to Shine (4:45)
  7. Nothing to Something (5:11)
  8. I Do Love You (You Ain't Got to Lie) (4:28)
  9. Meditation (2:05)
  10. Sweet Afternoon (6:25)
  11. See You When I Get There (6:37)
  12. Safe in His Arms (3:28)
avatar van thelion
Avery Sunshine, totaal onbekende (en daardoor ook ondergewardeerde) zangeres uit Atlanta die met haar 2e album een zeer sterke Soul / R&B plaat aflevert.
Avery heeft haar wortels in de Gospel zitten, ze beschikt dus over een stem die al vanaf jonge leeftijd goed getraind is en dat hoor je.
Alle nummers op dit album heeft ze zelf geschreven en gecomponeerd (al dan niet samen met Dana Johnson) en daarbij is ze ook volledig onafhankelijk ze kan op plaat dus doen wat ze zelf wil en daardoor is dit album een zeer persoonlijke plaat geworden.
Dit album is een heel goed voorbeeld van hoe een Neo-Soul plaat hoort te klinken krachtige, zwoele Soul met een lichte Jazz inslag en zo af en toe een vleugje Blues dit alles omlijst met geraffineerde instrumentatie zorgt ervoor dat het album een mooi en constant geheel vormt.

Aangezien ik vrees dat Avery een soort van verborgen pareltje blijft maar even wat referentie punten, als je van Angie Stone, Kindred & The Family Soul, Laura Mvula of het recentere werk van Candi Staton houd zal Avery Sunshine zeker in je straatje passen.

Ook van haar debuut album Avery Sunshine - Avery Sunshine (2010) ben ik zeer gecharmeerd, maar deze is nog net even beter, als ze deze lijn vast houd (en ik zie niet in waarom ze dat niet zou doen) belooft dit nog veel luister plezier voor de toekomst.

4.5 *

avatar van Reijersen
Het blijft toch altijd maar jammer om te zien dat deze dame zo weinig aandacht krijgt. Nu is er dan een nieuwe plaat, maar haar zelfbenaamde debuutalbum was al een schot in de roos. Naast een kraakhelder stem is deze dame ook nog eens muzikaal, ze schrijft niet voor niks alles zelf. Ik moet zeggen dat het met dit album ook vaak weer erg raak is. Avery Sunshine maakt vooral hele sympathieke muziek, zo nu en dan met een vrolijke of juist serieuze ondertoon. Een plaat die je vooral als een geheel moet beleven, dan van je de schoonheid van haar muziek pas echt. Leuke vermelding is er mijn betreft voor Won’t You Try die een dikke knipoog geeft aan de Hi-sound.