New Beat Take 2 (1988)

Belgiƫ
Dance
Label: Subway

1. Confetti's - The Sound of C (3:40)
  2. Erotic Dissidents - Shake Your Hips (4:10)
  3. Kings of Agreppo - Agreppo (3:31)
  4. Fatal Error - Fatal Error (3:33)
  5. Major Problem - Acid Queen (4:04)
  6. Ghentlon - Cheebala (3:38)
  7. B-Art - Baby Wants to Ride (3:47)
  8. Explorers of the Nile - We Are All Egyptians (3:31)
  9. Public Relation - Public Relations (3:32)
  10. Traxx - Malfunction (3:36)
  11. Logo - Businessmen (3:37)
  12. Max Berlin - She and Me (3:38)
Een mooi voorbeeld van de bekendere new beat tracks, uit de tijd van de volledige doorbraak (in Belgie dan wel te verstaan) van het toch wel speciale muziek-genre! The Sound of C zorgde voor de doorbraak bij het grote publiek (ondanks het feit dat deze New Beat track eerder een commercieel kantje had), maar het zorgde voor bekendheid van een nieuw muziekgenre! Hoewel de muziek door heel velen NIET werd begrepen (louter machine-muziek, samples, electronisch,...) ging voor een aantal liefhebbers (als ikzelf) een nieuwe wereld open! Liefhebbers van het genre verzamelden zich in discotheken die niets anders meer draaiden dan New Beat! Wat ook in onze buurlanden niet onopgemerkt bleef, en we zonder het te weten een voorlopersrol kregen in de dance-scene! Eigenlijk alle tracks op dit album zijn leuk, behalve she and me (max berlin), dat is volgens mij geen New beat....

avatar van Thin Air!
Electronische muziek van 25 jaar geleden. New Beat is the name.
Er staan een paar draken op maar zeker ook een paar leuke nummers (voor de liefhebbers dan )

Fatal Error
YouTube - New Beat Acid * Fatal Error - Fatal Error

Acid Queen (de voice dubs die ze hierin verwerkt hebben zijn toch wel hilarisch)
YouTube - Major Problem - Acid Queen