Silmus - Shelter (2014)

Label: Volkoren

1. Deeply Beloved (2:56)
  2. Remembrance (3:47)
  3. Set in Stone (2:29)
  4. You Are Tenderness (5:27)
  5. Leaving Darkness (4:05)
  6. Shelter (3:57)
  7. You Have the Words and I Listen (5:55)
  8. Bare (3:43)
  9. Sadness Covers Me (3:44)
  10. Follow Me (3:42)
Volkoren is een label wat mij zonder meer intrigeert. De platen van At The Close Of The Day zijn allen zeer verrassend. Achter zowel Volkoren als At The Close Of The Day zit Minco Eggersman, die van Volkoren toch een heel bijzonder label maakt. Vaak wat indie, singer-songwriter muziek, maar met Silmus haalt hij ook meer ambient binnen. Silmus is Gert Boersma die van verstilde muziek houdt en dat ook maakt. Misschien dat de Friese vergezichten hem inspireren, de muziek heeft ook wel iets scandinavisch. Dit is het tweede album van Gert Boersma. Menno Eggersman produceert het album niet alleen, maar speelt mee en levert ook nog eens twee nummers aan. Verder zijn Jan Borger en Mirjam Feenstra net al op het vorige album gastmuzikanten. Waarbij Mirjam op een enkel nummer de zang verzorgt. De muziek is dromerig, vaak redelijk akoestisch (gitaar, piano, ukelele, harmonica, kayagum) met wat electronica. Het heeft iets neo-klassieks. Muziek die je meeneemt, laat ontspannen. Bijzonder fraai. Een recensent noemt wat muzikanten en bands als referentie, waarvan ik maar één band ken Red House Painters. Dat wat trage, aarzelende herken ik wel daarin.
Shelter is een prachtige release van het bijzonder originele Volkoren label. Shelter een heerlijke schuilplaats.