The Greatest Hits '92 Vol. 1 (1992)

Label: EVA

1. George Michael en Elton John - Don't Let the Sun Go Down on Me (5:48)
  2. The KLF - Justified & Ancient (3:38)
  3. Tina Turner - Way of the World (4:22)
  4. Snap! - Colour of Love (4:11)
  5. Right Said Fred - Don't Talk Just Kiss (3:11)
  6. Salt 'N' Pepa - You Showed Me (3:23)
  7. Bad English - Time Stood Still (5:21)
  8. U2 - Mysterious Ways (4:02)
  9. Paula Abdul - Vibeology (4:13)
  10. Shanice - I Love Your Smile (3:48)
  11. Lisa Stansfield - All Woman (4:47)
  12. Michael Bolton - When a Man Loves a Woman (3:50)
  13. Crowded House - It's Only Natural (3:30)
  14. New Kids On The Block - If You Go Away (4:00)
  15. Ce Ce Peniston - Finally (3:43)
  16. East Side Beat - Ride Like the Wind (3:56)
  17. P.M. Dawn - Paper Doll (3:54)
  18. Kym Sims - Too Blind to See It (3:30)
avatar van musicfriek
Matig deel uit deze serie. Tracks 2, 4, 6, 8, 13, 15, 17 en nou, vooruit 18 ook, zijn nog prima nummers, overige stukken mindere kwaliteit. Grootste draak is die van M. Bolton natuurlijk, hoe help je een klassieker om zeep

avatar van LucM
Tracks 2, 4, 8 en 13 heb ik aangevinkt. Net als musicfriek vind ik de cover van Michael Bolton het dieptepunt op deze verzamelaar.

avatar van pureshores
Wederom een mager deel-sowieso is 1992 tot 1994 niet mijn favoriete 90's top 40 muziekperiode.

Veel easy listening hier en van de dance platen zwakke broeders van acts die beter kunnen.
The KLF, U2, East Side Beat, Salt 'N Pepa en Ce Ce Peniston zijn goed tot redelijk.
Paula Abdul levert hier 1 van haar leukere nummers en PM Dawn en Kym Sims zijn OK dance plaatjes.

Alles waar Elton John bij betrokken is is meestal bagger en deze draak ballad heb ik altijd verschrikkelijk gevonden. Ook Tante Tina komt met een erg gezapig nummer.

Beste track: U2-Mysterious ways
Slechtste track: Michael Bolton-When a man loves a woman

avatar van Poles Apart
Deze heb ik op cassette. Crowded House's "It's Only Natural" is toch ook een sterk nummer? En Lisa Stansfield mag ik ook altijd graag horen. Bolton en East Side Beat voor mij (ook) de mindere goden hier.

avatar van tnf
tnf
pureshores schreef:

Hoe komt het?

Vanaf halverwege 1993 kreeg je wel wat flauwere eurodance e.d., maar de tijd ervoor beschouw ik naar Top 40-maatstaven als bovengemiddeld.

De cd's hebben ze nu wat duidelijker titels meegegeven; iig als je ze in de kast op de juiste volgorde wil zetten.

Nummer 12 is zo'n liedje wat ongetwijfeld voorbij is gekomen op klassefeestjes in groep 7/8, al herinner ik me die andere grote hit van hem wat dat betreft beter. Ik zat helaas in een klas waar dit soort gekwijl best gewaardeerd werd.

Nummer 9 verdient een betere vocaliste; het blijft toch een beetje Katrien Duck. In de basis zit er wel iets in het liedje. Maar o.k., in deze tijd zouden ze er 1001 filters overheen hebben gegooid, en het voordeel van vroege 90's-muziek is (los van Milli Vanilli-praktijken) dat je meestal nog het idee hebt naar iemands eigen stem te luisteren. Zelfs al was het tig keer overgedaan, en was datgene wat de luisteraar hoorde een compilatie van ontelbaar veel kleine stukjes.

Nummer 8 = meestgedraaide U2 hier en überhaupt een van de meestgedraaide jaren 90-nummers.