Nena - Willst du mit Mir Gehn (2005)

Duitsland
Rock / Pop
Label: Warner Bros.

1. Willst du mit Mir Gehn (3:46)
  2. Lass Mich (3:29)
  3. Und Jetzt Steh Ich Hier und Warte (4:46)
  4. Liebe Ist (4:53)
  5. Ich Komm mit Dir (4:04)
  6. Immer Weiter (4:09)
  7. Ohne Liebe Bin Ich Nichts [Berlin Version] (3:44)
  8. Vitamine (4:06)
  9. Wir Fliegen (3:47)
  10. Neues Land (4:50)
  11. Der Anfang (8:29)
  12. Ja Kann Man Denn da Überhaupt Was Machen / Ich Will Was Neues (9:04)
  13. Es Ist Noch Nicht zu Spät / das Ist der Anfang (7:57)
  14. Ohne Liebe Bin Ich Nichts (3:14)
  15. Machs Doch (11:06)
  16. Hey Pauli ein Neuer Ton (3:40)
  17. Wenn Die Sonne Scheint (4:39)
  18. Das Verträgt Sich Nicht mit Uns (3:47)
  19. Hochzeit Je T'Aime (6:38)
  20. DieTür Geht Zu (3:46)
avatar van c-moon
Na de "Nena Feat. Nena" uitstap waarop Nena haar oude nummers in nieuwe jasjes stak, met wisselend succes, en de uitstekende live-cd "Nena Live Nena"; was er het voorbij jaar dan plots een gloednieuw album, en meteen een dubbelalbum dan nog wel: dat werd "Willst du mit mir Gehen".. (hm... ik weet niet of ik daar lang moet over nadenken...)

En het werd een knaller van een plaat!!! Kopen die boel !

avatar van STOOKERY
Bij aankoop van dit album van Nena had ik zo mijn twijfels, na de eerste draaibeurt had ik deze twijfels nog, maar na de 2de draaibeurt wilde ik weken lang niks anders meer horen. Cd 1 is opgenomen in Berlijn en klinktgewoon lekker. Cd 2 is een ware openbaring. Deze is opgenomen toen de band op een zonnig eiland vertoefde. De nummers zijn ontstaan uit nachtenlang jammen. Ik Je voelt de zon, de liefde en vooral het spelplezier. Geen liedjes van 3 minuten maar languitgerekte nummers van soms bijna 10 minuten. Heerlijk!

avatar van symfoton
Met dit album laat Nena Kerner zien, dat ze nog lang niet passe is, vooral omdat ze op de tweede disc uitgesponnen en experimenteel te werk is gegaan. Wie had dat nog verwacht van deze sympathieke zangeres, die de afgelopen jaren vooral haar grootste successen recyclede en enkele cd's met kinderliedjes opnam? Ze laat samen met een strakke band op disc 1 een fijne mix van rock en (synth)pop horen. Ik durf te stellen dat dit een van de beste Nena (band en solo) cd's is. De Duitse klinkt ontketend. Haar stem is dan wel niet een van de beste, maar heeft zoveel karakter en warmte, dat ze een van mijn favoriete zangeressen is. "Will du mit mir gehn" is een hele fijne single, die een vakantiesfeer in je hoofd brengt. "Und jetzt steh ich hier und warte" is briljant. De muzikanten die Nena om zich heen verzameld heeft, laten het achterste van hun tong zien. Wat een hechte band. Oud collega Uwe Fahrenkrog-Petersen schreef mee aan de songs en produceerde deze plaat die geen fillers kent. "Liebe ist" en "Neues land" zijn wat mij betreft Nena klassiekers. Dit muziekvrienden is een heerlijke plaat en verdient een kans, ook als je niet direct uit je stoel springt als je de naam Nena hoort. Kwaliteit van de bovenste plank!

avatar van vigil
Ik heb deze cd nog niet zolang in mijn bezit, sterker nog eigenlijk heel kort. Maar het blaast me eigenlijk best wel weg. Van een zeer hoog niveau kan ik wel stellen. Het cijfer wacht ik nog even mee want vooral cd 2 moet nog even doorgrond worden maar het zal vast een behoorlijk hoog cijfer worden.

avatar van vigil
Ben ik weer...

De 2de cd heeft toch wel een paar zwakkere broeders er tussen zitten. Het lijken soms wel demo's (ook qua productie). Maar goed de 1ste cd is zo sterk dat een 4 sowieso nog wel op zijn plaats is.