Mos Generator - Electric Mountain Majesty (2014)

Label: Listenable

1. Beyond the Whip (3:02)
  2. Nothing Left but Night (4:01)
  3. Enter the Fire (3:37)
  4. Spectres (4:57)
  5. Neon Nightmare (4:16)
  6. Breaker (4:16)
  7. Early Mourning (5:06)
  8. Electric Mountain Majesty (3:45)
  9. Black Magic Mirror (4:45)
  10. Heavy Ritual (4:17)
Mssr Renard
Had je me niet even op deze band kunnen wijzen RuudC?

Gud-dulleme wat is dit vet. Ik luister nu naar een 2022-remaster via Bandcamp, en ben van plan wel wat van ze aan te gaan schaffen:
Electric Mountain Majesty (2022 remaster) | Mos Generator - mosgenerator.bandcamp.com

Moddervette stoner-rock, maar dan wel van heayy en stevige soort. Lekkere tempo's, gitaarsolo's en riffs, ergens een beetje Soundgarden en ook ergens een beetje Monster Magnet, maar eigenlijk is Mos Generator gewoon heel erg zichzelf.

Ooit wel eens een stonerrock song gehoord waar de riff op een cello wordt gespeeld? Luister eens naar Sabbath-esque Into the Fire. Weergaloos!!

avatar van RuudC
Ik luister zelf niet zoveel Mos Generator, hehe. Deze lp heb ik wel, maar zelfs nog niet op gestemd.

Ik heb ze ooit live gezien, geloof in het voorprogramma van Elder. Die zanger verloor een tand tijdens het optreden. Toen hij dat na een nummer zei, keek iedereen naar de grond en iemand raapte 'm op en gaf hem terug.

RuudC schreef:

Nou, voor mij toch wel een ontdekking. De zanger/gitarist is ene Tony Reed, en heeft wel heel veel gedaan, ben ik achtergekomen.

Het is wel vele van hetzelfde, maar hetzelfde kan ook weer heel fijn zijn, als je zin hebt in hetzelfde. Zeg maar. Zet 'm maar eens op. Hij is best lekker.

avatar van RuudC
Net gedaan. Zeker lekker ja! Zelfs mijn dochter van vijf die altijd erg kritisch is op ‘mijn’ muziek, vond het goed te doen.

Deed me trouwens denken aan Riff Fist. Een Australisch bandje dat een jaar of tien enige furore maakte, omdat met name de zanger een cultfiguur was op Roadburn. Ik denk dat je het op youtube moet zoeken. Het is wat vetter en catchier dan Mos Generator, maar het heeft er wel veel van weg.

Mssr Renard
Goede tip, ga ik achterheen. Ben benieuwd.