The Bureau of Atomic Tourism - Second Law of Thermodynamics (2013)

België
Jazz
Label: RAT

1. Corollaries of the Decay Laws (7:49)
  2. BooBeeBooBeeBee (9:53)
  3. Morthana, Pt.1 (9:29)
  4. Morthana, Pt.2 (15:24)
  5. X=1 (6:51)
  6. Meg Nem Sa (7:18)
  7. Law of Entropy (2:43)
avatar van SébastienY
Virtuoos. Ik kan er geen betere term opplakken. Pijlsnelle experimentele jazz afgewisseld met vrij slome stukken. Dit is voor de liefhebbers van het genre. Ik hoor zeker de hoge kwaliteit, maar ik weet niet goed hoe ik er mee moet omgaan. Hoe dan ook 3,5*, met potentieel.

buizen
SébastienY schreef:
...maar ik weet niet goed hoe ik er mee moet omgaan...

Oei dat maakt me nieuwsgierig. Via een wat omzichtige ommelandse reis probeer ik dit weekeinde bij Bowie aan te belanden. Mogelijk helpt dit album op die reis. Even totaal wat anders. Overgave.
Gelukkig is er Spotify.

Update:
Luisterpoging gedaan maar deze muziek trek ik op dit moment niet. Na 4 nummers afgezet.

avatar van Supernormal
SébastienY schreef:

Gewoon wat meer (vrije) jazz luisteren wellicht en dan komt dat wel. Er zitten interessante stukken tussen, maar de muziek voelt soms ook wat richtingloos aan. Dat power-improv nummer 'x=-1/ (Ω (E)) ∑y Y Ωy(E)' en dat daarop zijn mijn favorieten. In 'Meg Nem Sa' gaat het sextet hevig tekeer op een riff. Hier kan Andrew D'angelo zijn sappige alt volledig uitwringen (zoals hij doet in de band Human Feel) en krijgt ook Marc Ducret vrij spel. Beide zijn ondergewaardeerde muzikanten naar mijn mening. In dit soort stukken kan deze groep schitteren. Wie ze eens live wil zien kan in september terecht in De Singer, Rijkevorsel!