menu

Paul Carrack - Suburban Voodoo (1982)

mijn stem
3,22 (16)
16 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Pop / Rock
Label: Epic

  1. Lesson in Love (2:56)
  2. Always Better with You (3:28)
  3. I Need You (2:47)
  4. I'm in Love (3:15)
  5. Don't Give My Heart a Break (3:20)
  6. A Little Unkind (3:02)
  7. Out of Touch (3:05)
  8. What a Way to Go (2:48)
  9. So Right, So Wrong (3:27)
  10. From Now On (3:19)
  11. Call Me Tonight (3:04)
  12. I Found Love (3:34)
totale tijdsduur: 38:05
zoeken in:
avatar van gaucho
3,5
De tweede soloplaat van Paul Carrack, maar de eerste die hem vol in de spotlights plaatste na zijn bemoeienis met Squeeze (hij zong o.a. op hun geweldige hit Tempted) en Roxy Music (toetsen ten tijde van Flesh + Blood, zo rond 1980).

Hij nam de plaat op met dezelfde begeleidingsband die Nick Lowe bijstond op zijn albums Nick the Knife en ('82) en The abominable showman ('83). Een soort wederdienst dus. En die pakt goed uit, want dit is een lekker popplaatje vol met melodieuze pubrock. I need you werd terecht zijn eerste Top-40 hit, en de daaropvolgende single Always better with you deed daar niet veel voor onder.

Hier hoor je pas wat voor geweldige stem Carrack heeft (al wisten we dat natuurlijk al sinds Tempted en - nog verder terug - van How long van Ace). Hij excelleert op al deze nummers, al staan de beste drie vooraan. Hooguit kun je zeggen dat ze wat eenvormig zijn en dat er weinig diepte-,. maar ook weinig echte hoogtepunten zijn aan te wijzen. Maar binnen die bandbreedte is dit een geslaagd album, waarmee Carrack gestaag aan een solocarrière begon te bouwen.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:21 uur

geplaatst: vandaag om 14:21 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.