Pallbearer - Foundations of Burden (2014)

Label: Profound Lore

1. Worlds Apart (10:16)
  2. Foundations (8:41)
  3. Watcher in the Dark (10:40)
  4. The Ghost I Used to Be (10:17)
  5. Ashes (3:19)
  6. Vanished (11:41)
  7. The Legend * (8:41)
  8. Devoid of Redemption * (9:09)
  9. Gloomy Sunday * (5:31)

avatar van crosskip
Erg sterk debuut, mooi vrijgegeven nummer en geweldig artwork: ik heb er zin in! =D

avatar van Don Cappuccino
Deze plaat is inmiddels te streamen via Pitchfork.

avatar van crosskip
Heerlijk album zeg. Nog weer een stukje beter dan het toch ook al niet misselijke debuut. Niet zozeer dat het allemaal heel anders is dan Sorrow and Extinction, maar het is allemaal wel net beter uitgevoerd. Al is het wat lieflijk aandoende Ashes toch een verrassend lichtpuntje op deze zware plaat.

khonnor
verschroeiende doommetalplaat en vooral door de uitstekende productie een paar trappen hoger dan het al niet misse debuut

voer voor al wie zijn doom graag loodzwaar heeft, een beetje oldskool en ZONDER grunts.

the spirit of black sabbath does live on

Nihilisme
Eerst al de platen van Thou, Conan en Indian en nu een nieuwe Pallbearer. Het zijn goede tijden voor doom-metalfans, waar ik me graag onder schaar. Sorrow and Extinction was al erg sterk en Foundations of Burden gaat o.a. door de productie nog eens overheen: het is weer een klein uurtje smullen geblazen met deze vuige Black Sabbathiaanse sound. Fantastisch coverartwork ook weer.