Ja nieuw vinyl koop ik ook wel maar stukken minder als oude zooi. Die nieuwe lp's zijn me veel te duur over het algemeen. De platenmaatschappijen hebben donders goed in de gaten dat daar nog enigszins op te verdienen valt. En dus melken ze dat ook weer helemaal tot op het bot uit
Wat betreft bonustracks; daar zit ik nooit zo op te wachten eerlijk gezegd. Als het onuitgebrachte nummers zijn oké. Maar tig demoversies van nummers of radio/single edits en al dat soort fratsen heb ik niet zoveel mee. Zeker niet als ze op dezelfde disc staan als het originele album! Als ze op een tweede disc staan is het nog wel te doen. Voorbeeldje; de deluxe edition van Hysteria van Def Leppard. Daar gooien ze na het laatste nummer (Love and affection) nog 4 b-sides achteraan. Pure heiligschennis vind ik het!

En daar zit notabene een 2e disc bij waar die nummers mooi op hadden kunnen staan. Voorbeeldje hoe het ook kan; de remasters van Marillion. Op disc 1 het orignele album en op de 2e disc alle bonustracks.