Ozric Tentacles - There Is Nothing (1986)

Rock / Electronic
Label: Dovetail

1. The Sacred Turf (3:14)
  2. O-I (4:42)
  3. Jabular (3:52)
  4. Staring at the Moon (4:47)
  5. Airy Area (3:44)
  6. Travelling the Great Circle (4:05)
  7. Imhotep (11:56)
  8. Thrashing Breath Texture (3:31)
  9. Crab Nebula (5:39)
  10. Lull Your Skull (3:01)
  11. Invisible Carpet (5:47)
  12. The Eternal Wheel (9:53)
  13. Kola B'pep (6:36)
  14. There Is Nothing (1:19)
Kingsnake
Fijne plaat (ook wel The Green One genoemd) uit de cassette-ear van the Ozrics.

Deze en alle andere cassette-only albums zijn op de Vitamine Enhanced boxset voor diegenen die hun collectie compleet willen.

The Eternal Wheel is later nog een keer opgenomen (op het album Erpland).

Ook heeft Snapper al het vroege materiaal per set van 2 ceedees her-uitgebracht.
Dus kansen genoeg om deze muziek in de collectie te nemen.

tangmaster
Dove tail heeft zo ook los op CD uitgebracht. En dat met het originele artwork.

avatar van Gerards Dream
Niet zo bescheiden jongens van Ozric Tentacles dat er niets is. Wat ik heb geoord is prima muziek die terdege wat voorstelt Heb me weer lekker laten meevoeren op doordachte klanken die me in goede stemming brachten.

avatar van ABDrums
Super gemusiceerd en boordevol fijne klanktapijten en speelse melodieën en ritmes, alleen jammer dat het mij allemaal een beetje teveel van hetzelfde is. Sommige songs weten me daarnaast niet te pakken. Dat drukt mijn score voor de Ozric albums nogal, begin ik nu al te merken. De band scoort bij mij geen onvoldoendes, maar weet me ook niet volledig te overtuigen. Ik ben benieuwd of de Ozrics nog met albums op de proppen komen die iets temperen in hun lange speelduur en me wel weten te overtuigen met een consistente collectie aan songs. Nu hoor ik toch vooral nog veel wisselvalligheid. Voorlopig houd ik het op 3.5*

Mssr Renard
Je zit nu ook wel een beetje in hun cassette-periode. Toen waren ze nog wel heel erg underground en zoekende.

avatar van ABDrums
Wie weet bevallen latere albums me beter. Ik was ook niet kapot van Waterfall Cities, wat toch van een latere periode is. Misschien dat album toch maar weer eens proberen. Bij Erpland ervaarde ik een beetje hetzelfde probleem: prima ingespeeld en fijne melodieën, maar het werk is wat te lang om me de hele speelduur volledig te boeien (een band als Hidria Spacefolk weet dat wel te doen. Die albums zijn wat compacter gevoelsmatig).