Absolute hardcore klassieker uit de jaren 90! Misschien wel de beste Belgische HC band ooit, al doe ik dan misschien bands als Liar, Congress, Spirit of Youth, Facedown,... te kort.
Maar wat is dit goed zeg. Deze band was niet uit de befaamde H8000-regio en klonk ook opvallend anders. Gestoeld op o.a. Unbroken en Slayer leverde de band een heel eigen en frisse sound af, die ook vandaag nog opvallend vooruitstrevend klinkt. En tegelijktertijd toch erg catchy en uitnodigend om uit volle borst mee te brullen en de boel te thrashen. De mensen die erbij waren weten dan ook dat hun optredens uitzinnige moshfestijnen waren.
De lyrics wijken ook af van het gros van de edge metal bands van die dagen, die toch vaak barsten van de stereotiepen. Intelligent en bevlogen geschreven en erg sprekend.
Kindred werd na deze plaat in korte tijd erg groot, wat mee aan de basis lag voor de stopzetting van de band. Maar eerst volgde er nog een geweldig split album met Culture, waarop Kindred's eigenzinnige sound nog uitgepuurd werd. De drie songs op die split zijn van een klasse op eenzame hoogte, wat de enige reden is dat ik aan dit full album niet de volledige 5 lappen geef.
De band vormde zichzelf wat later om tot Enemy of the Sun (met extra gitarist) en leverde ook daarmee 2 platen af, met nog eigenzinnigere hardcore.
*Knowledge is a dangerous weapon!*