Alizée - Blonde (2014)

Label: SME

1. Blonde (3:29)
  2. K.-O. (3:02)
  3. Alcaline (3:18)
  4. Seulement pour Te Plaire (3:28)
  5. L'amour Renfort (3:30)
  6. Bi (2:43)
  7. Mon Planuer (2:57)
  8. Ce Qui Tue L'amour (2:49)
  9. Tweet (3:21)
  10. Charles Est Stone (2:44)
  11. Mylène Farmer (3:08)
  12. Plus de Bye-Bye (3:55)
avatar van Editoor
Lol die had ik niet verwacht. Binnenkort maar eens gaan luisteren.

Ah nee, heeft ze zich ook echt al geblondeerd?! Eerst al al die niet te verwijderen plakplaatjes, en nou dit? Sweet girl gone "bad"...tja, muzikaal boeit het me wat minder haha

avatar van NewYorkCityLight
Alizée komt met een wel heel simpel en plat popalbum. Haar geblondeerd (staat haar gewoon niet), veel tatoeages (ben ik niet zo dol op): ze is in ieder geval niet meer het schattige meisje dat inspiratie was voor Mylène Farmer om een lied te schrijven over het begeerde, jonge meisje Lolita. Of de beeldschone vrouw die hier te zien is: van het type 'je zou er bijna hetero van worden'.

Eerste single heet ook toepasselijk 'Blonde' met een enorm banale tekst. 'Méfie-toi des blondes'. Ergens in het nummer heeft ze ook een beetje last van grootheidswaanzin 'Madonna? Blonde! Marilyn? Blonde! Alizée? Blonde... décolorée!'.

'K.O' is wel een leuk nummer met een pakkend refrein. 'Alcaline' is ook nog aan te horen en 'Seulement pour te plaire' is mijn favoriet van de plaat, mede dankzij de mannenstem die rond de derde minuut zwoel begint te praten. Fijn, sexy nummer.

'J'me rêve plus grande et plus belle, seulement pour te plaire'.

Na 'L'amour renfort' zakt het album in en zitten er eigenlijk geen leuke nummers meer tussen. 'Plus de Bye-Bye' is echt mierzoet en 'Mylène Farmer' is echt een belediging naar de artieste toe die haar zo op de kaart heeft gezet en haar eerste twee albums heeft geschreven. Wat een draak!

Al met al een popalbum zonder persoonlijkheid en met waarschijnlijk een zeer korte houdbaarheidsdatum.