menu

Panopticon - Roads to the North (2014)

mijn stem
3,86 (11)
11 stemmen

Verenigde Staten
Metal
Label: Bindrune

  1. The Echoes of a Disharmonic Evensong (10:01)
  2. Where Mountains Pierce the Sky (13:16)
  3. The Long Road Part 1: One Last Fire (6:11)
  4. The Long Road Part 2: Capricious Miles (8:14)
  5. The Long Road Part 3: The Sigh of Summer (10:05)
  6. Norwegian Nights (3:27)
  7. In Silence (10:13)
  8. Chase the Grain (12:45)
totale tijdsduur: 1:14:12
zoeken in:
Nihilisme
Where Mountains Pierce the Sky is in ieder geval erg goed. Verder is de The Long Road-trilogie ook sterk, leuk country-sfeertje ook op dat eerste nummer.

avatar van AOVV
Fraai dit, hoor! Niet zomaar standaard black metal, maar ik kende de band al wel, en dat had ik dan ook niet verwacht. Af en toe zelfs een vleugje country, de 'The Long Road'-trilogie zou uitstekend fungeren als filmmuziek.

Hakt er eens stevig in, om daarna weer te zalven. Dit zal nog wat meer tijd nodig hebben om echt onder de huid te kruipen, maar het zit er wel in!

avatar van Edwynn
4,0
Roads To The North is een plaat om helemaal in te verdwijnen. Overweldigende ervaring. Daar kan ik me wel even op stuk bijten.

Vooral gitaar en drums (bassdrum ) klinken wat digitaal. Alof Panopticon niet tevreden was met het studiogeluid en in een bewerkingsprogramma gewoon maar wat frequencies omhoog geschroeft heeft. Hmmm. Verder wel een paar leuke ideetjes met die bluegrass enzo.

avatar van Lau1986
3,5
Dit is een heerlijk werkje. Het gaat eigenlijk verder waar de voorganger geëindigd is. Heerlijke black metal afgewisseld met bluegrass. Het geluid klinkt hier en daar wat vlak, dat vond ik op de vorige plaat beter in balans. Het doet echter niet af dat het een fijn plaatje blijft om naar te luisteren.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:25 uur

geplaatst: vandaag om 11:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.