Phoenecia - Odd Job(s) (2001)

Japan
Electronic
Label: P-Vine

1. Odd Job [Soul Oddity's Get Fresh Remix] (6:42)
  2. Odd Job [Soul Oddity's Rhythm Box Remix] (5:53)
  3. Odd Job [Autechre's Systems Mono Version] (7:20)
  4. Odd Job [Richard Devine's Skinpeel Version] (5:48)
  5. Odd Job [Ectomorph & Godfather's Version] (5:02)
  6. Odd Job [Push Button Object's Citrus Canker Version] (4:58)
  7. Odd Job [Takeshi Muto's Ketalonia Lakes Version] (5:28)
  8. Odd Job [ADULT's Compurhythm Version] (5:12)
  9. Odd Job [Dino Felipe's Sun Deck Version] (3:13)
  10. Odd Job [Prefuse 73's Ramen Noodle Version] (3:18)
  11. Odd Job [Otto von Schirach's Tre Deuce Ave. Smash & Grab Version] (6:02)
  12. Odd Job [Jeswa's Dreamlite Steak Version] (3:42)
  13. Odd Job [Matmos's the Climactic Battle Scene Between Rom & Josh Version] (6:16)
avatar van Onderhond
Niet meteen de meest geweldige release vind ik. Wel een aantal grote namen, maar uiteindelijk is het allemaal wel erg kil, vallen de remixen allemaal onder hetzelfde subgenre maar mist het album toch iets overkoepelends.

Wel fijn dat het hier gaat om volwaardige mixen en herwerkingen. Wie het album zonder tracklist ziet vermoed waarschijnlijk niet dat het allemaal gebaseerd is op dezelfde basistrack. Zo'n Devine versie is amper te vergelijken met de Takeshi Muto versie.

Toch mist het vooral een beetje varieteit in uitwerking. Overal overheerst wel hetzelfde kille pruttelend sfeertje. Devine schiet er bovenuit, Push Button Object is het piekje naar beneden.

Al met al wel een fijn album verder. 3.5*

avatar van John Doe
Hier is nog een tweede uitgave van met 6 andere mixen en er is ook later een compilatie CD van beide versies uitgekomen: Phoenecia - Odd Jobs (CD, Comp) at Discogs. Ik wijzig de release gegevens daar maar naar.

Een best toffe release als je van glitchy funky gepruttel en experimentele electro houdt, maar ik vind het ook wel ietwat saaiig zoals Onderhond zegt. De mooiste mix vind ik die van Matmos.