Milieu - Night Currents (2006)

Electronic
Label: U-Cover

1. Journey by Heliodrome (7:59)
  2. Seashell Breeze (1:35)
  3. Path to Tower (4:07)
  4. Fortyseven (3:43)
  5. Hands Clapping, Time Reversing (7:30)
  6. Dromeda Three (1:55)
  7. Sad Yellow Father (4:22)
  8. Slumber Notes (2:43)
  9. Shoreline Drones (4:37)
  10. She Is Hallway (4:01)
  11. Counting Fives (1:41)
  12. Golden Madison (3:42)
  13. Waves of Permanent Blue, Fields of Endless Green (6:11)
  14. Xanadu (24:53)
avatar van John Doe
Grote aanrader op ambient gebied. Voorheen bracht deze artiest vele mp3 releases uit, dit keer niet. Boards of Canada, Skytree, Ochre (in ''Golden Madison''), veel goeds hoor ik terug. De melodieën zijn prachtig en diep. Ik ga snel een kopie bestellen, want deze is erg limited.

Sietse
deze is erg leuk. Moet hem nog wel een keer luisteren voor een cijfer. Maar de eerste keer was goed.

avatar van John Doe
Wat vind je van de laatste lange drone track, de enige lichte tegenvaller eigenlijk voor mij, omdat het zo lang duurt en er voor mijn gevoel iets te weinig moois gebeurt. Dan doe jij het beter. Misschien wat om eens op te mediteren, dat wel

*Edit, ach het geeft toch wel een erg lekker diep gevoel af, ook al hoef je er niet helemaal bij te zijn. Héél erg lange waves met een soort van vuurwerk erbij. Een beetje een luistertransformatie ten opzichte van het voorgaande.

Ik kon trouwens al raden dat dit album kwa melodieën behandeling je wel aan zou staan.