Somniac One is een producer die zijn echte naam niet bekend wil maken en dit is naar mijn weten zijn/haar eerste release op Noisj' sublabel Speed of Sound Recordings. Opvallend is dat de mastering door niemand minder dan Eye-D (van The Outside Agency) is gedaan. Dit doet vermoeden dat het geen onbekende is in het wereldje. Eye-D mastered volgens mij alleen spul van bekenden van hem.
'Phase 0' opent de EP met ruis en ambient eromheen. Nog weinig spectaculairs hier, maar wel een sfeervolle opener.
'Phase I' is een beetje Flashcore-achtig, met die flitsende kicks. Alleen het tempo ligt een stuk lager. De achtergrondgeluiden doen wat futuristisch aan en klinken erg lekker.
Deze sfeer wordt voortgezet met 'Phase II'. Het aantal beats dat per minuut voorbij komt ligt hier wel vele malen hoger; Speedcore zeg maar rustig. Meestal totaal niet mijn ding, maar dit is stukken beter dan het spul wat ik ken. Mooie IDM-sounds en er wordt veel met het ritme gespeeld.
'Chimerical' weet het niveau verder doen stijgen. Ook hier weer een razend tempo, met mooie subtiele geluiden op de achtergrond.
Uiterst degelijk, deze EP. Ben benieuwd wie deze onbekende producer is. Neig lichtjes naar een 4,5. Ik houd het echter voorlopig op een 4,0. Misschien dat ik na een poosje hierop terugkom.