Eskobar - There's Only Now (2001)

Zweden
Label: V2

1. Move On (3:52)
  2. Why London? (3:41)
  3. On the Ground (3:36)
  4. Into Space (4:03)
  5. Tell Me I'm Wrong (3:18)
  6. Worship You (3:52)
  7. Save the Day (3:38)
  8. Something Is Lost (4:05)
  9. Skyscraper (3:37)
  10. Someone New (3:32)

met Heather Nova

11. Snowman (3:35)
  12. 'Til We're Dead [Demo] * (3:25)
  13. Wizeman * (2:53)
  14. Real Life * (3:32)
  15. So Special * (2:27)
  16. Here We Dwell * (2:13)
avatar van musicfriek
Ik was echt ontzettend verbaasd dat dit album nog niet op MuMe stond. Toch niet het minste popalbum van dat jaar. Vooral het nummer met Heather Nova heeft een diepe indruk op me gemaakt, wat een perfecte combinatie! De andere albums van deze band ken ik nagenoeg (nog) niet. Maar een dikke 4* voor deze Zweedse heren.

JonnieBrasco
Nog beter dan zijn opvolger A Thousand Last Chances - daar staan een stuk of 6 sterke nummers op, dit album staat er bijna helemaal vol mee. Relatief conventionele pop/rock muziek (in het rijtje Novastar, A-ha, e.d.), maar toch zeer de moeite waard doordat de meeste liedjes goed bedacht en smooth afgewerkt zijn, en toch ook wel de nodige herkenbare Eskobar-hoekjes en -sfeertjes bevatten - betoverend gitaarspel gecombineerd met mooie poppy geïntegreerde synths. Het is allemaal verder licht verteerbaar en gaat me niet echt snel vervelen; dit Eskobar-album luister je vaker 2x achter elkaar, dan dat je het bij 1 keer laat. Favorieten zijn het catchy Tell Me I'm Wrong en Something Is Lost, het sprookjesachtige Skycraper, en het door musicfriek al genoemde Someone New. 4,0*

Someone New een hele tijd niet meer gehoord; en nu zit hij in mijn hoofd, en ik krijg hem er niet meer uit.
En dat is dan ook geen probleem.
Ideale samenwerking met Heather Nova. Ik zag ze samen optreden bij Rockpalast, en vervolgens dit album aangeschaft. Heather op haar best.

avatar van Killeraapje
Voor Heather Nova ooit deze plaat aangeschaft en heb hem toen best veel gedraaid. Maar eerlijk is eerlijk het meeste van hun muziek blijft gewoon niet hangen en is alles behalve tijdloos. Neemt niet weg dat Someone New een prima song is.

Someone New is hoe dan ook het beste nummer van dit album; toch maar weer eens draaien.