Tropicália (2005)

Alternatieve titel: A Brazilian Revolution in Sound

Wereld / Rock
Label: Soul Jazz

1. Gilberto Gil - Bat Macumba (2:39)
  2. Os Mutantes - A Minha Menina (4:45)
  3. Gal Costa - Tuareg (3:28)
  4. Gilberto Gil en Os Mutantes - Domingo No Parque (3:45)
  5. Caetano Veloso - Alfômega (5:54)
  6. Gal Costa - Sebastiana (2:43)
  7. Gilberto Gil - Procissão (2:56)
  8. Caetano Veloso - Irene (3:49)
  9. Os Mutantes - Ave Genghis Khan (3:47)
  10. Jorge Ben - Take It Easy, My Brother Charles (2:38)
  11. Tom Zé - Jimmy, Renda-se (3:39)
  12. Os Mutantes - Ando Meio Desligado (3:07)
  13. Caetano Veloso - Tropicália (3:43)
  14. Tom Zé - Quero Sambal Meu Bem (3:54)
  15. Gal Costa - Vou Recomeçar (3:27)
  16. Os Mutantes - Panis et Circenses (3:39)
  17. Tom Zé - Gloria (3:19)
  18. Os Mutantes - Quem Tem Medo de Brincar de Amor (3:34)
  19. Caetano Veloso - Lost in Paradise (3:29)
  20. Os Mutantes - Bat Macumba (3:11)
Heerlijke compilatie uit de Braziliaanse scene eind 60/begin 70-er jaren. Ik kende hiervoor eigenlijk alleen Os Mutantes, maar er blijkt inderdaad meer te zijn geweest toen en het klinkt allemaal heerlijk. Absoluut een mooie plaat voor de komende zomer.

roeland
ik wil'm, soul jazz albums zijn me tot nu toe nog nooit tegengevallen, en als het ook nog eens om braziliaanse muziek gaat...

Heerlijke compilatie.
Gisteren-middag gekocht in de Bilbo en ik heb hem ondertussen al 3 keer volledig afgehoord. Geen echte uitschieters, gewoon echt áf!

Niet enkel vanwege het musicale een aanrader maar er zit ook een redelijk dik boekje bij met de geschiedenis van brazilië en alles samen n een kartonnen hoesje.
Knap!

roeland
ja, ik heb 'm nu dus ook, en de cd geeft een perfecte indruk van de tropicalia-stroming in brazilie destijds, o.a. door het informatieve boekje dat erbij zit. buiten dat is de muziek ook heerlijk.

dit album had naar mijn mening niet beter gekund, vandaar de volle vijf!

Ik heb een andere verzamelaar met grotendeels dezelfde nummers op: Tropicalia: Ou Panis Et Circenses.

JonnieBrasco
Dit is een erg aangename kennismaking met het zomerse Tropicália geluidje. Track vier, Domingo No Parque vind ik het leukste, wat een authentieke vrolijkheid zeg, grenzeloos. Liefhebbers van dit album vinden dit album ongetwijfeld ook zeer de moeite waard, nog beter en lekkerder zelfs...

Grappig om in het outro van Panis et Circenses opeens een stukje van Johan Strauss' An der schönen blauen Donau te horen.

Ik heb deze verzamelaar geluisterd naar aanleiding van Itchy's positieve berichtgeving in de Alternatieve song top 128 allertijden en vind het ook echt een heerlijke compilatie. Moet hem nog vaker om te kijken welke artiesten ik hier van uit wil pluizen, maar in ieder geval de nummers van Tom Zé en Os Mutantes bevallen erg goed.

4,5*!

Hm, ziet er inderdaad uit als een aardige verzamelaar, mooi introductie. Tijdje terug heb ik hier nog een stukje geschreven over vergelijkbare Braziliaanse muziek uit de jaren 60 en 70. Voor liefhebbers van deze verzamelaar wellicht de moeite waard om ook eens te checken:

avatar van I-do-not-exist
Wat een blik op de toplijst wereldmuziek allemaal niet kan opleveren. Wat een geweldige muziek is dit. Hier had ik dus echt nog van gehoord. Vooral de nummers van Os Mutantes (Ando Meio Desligado _0_ ) zijn erg lekker, maar mijn favoriet is Vou Recomecar van Gal Costa. Wat een taaltje is het ook dat Portugees/Braziliaans.

avatar van oruiz
oei erg fijn dit, is was voor deze plaat niet bepaald bekend met Braziliaanse muziek, maar dit smaakt naar meer. Vooral Os Mutantes vind ik buitengewoon heerlijke muziek

boomkat
Jammer dat dit zo moeilijk te vinden is. Misschien toch maar kopen dan

Als het moeilijk te vinden is, kun je het toch ook moeilijk kopen.

boomkat
De pindakaas versie

avatar van Bartjeking
Inderdaad heel fijn deze plaat, ik denk dat die in de zomer onder het genot van een drankje en een lekker zonnetje alleen maar beter kan worden.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Uitermate geslaagde compilatie van Braziliaanse popmuziek uit de jaren '60. Ik was totaal niet bekend met dit soort muziek, maar dit lijkt me een bijna perfecte kennismaking. Ik krijg geen genoeg van nummers als A Minha Menina, Vou Recomeçar en vooral het geweldig opzwepende Alfômega. Dit smaakt naar meer.