Shogun Kunitoki - Tasankokaiku (2006)

Finland
Electronic
Label: Fonal

1. Montezuma (4:52)
  2. Leivonen (5:09)
  3. Tropiikin Kuuma Huuma (5:36)
  4. Daniel (4:20)
  5. Menneisyys = 1 (3:14)
  6. 1926 (4:49)
  7. Piste (5:32)
Dit genre blijft onbekend voor mij, dus ik kan er persoonlijk weinig zinnigs over zeggen.
Ik las iets over electronic met menselijke warmte: soul.
Vond ik niet eens van die slecht gekozen woorden.
Al met al een voor mij best boeiend album.
De echte kenners moeten hier zelf verder maar hun licht over laten schijnen.....

Niet alles wat op Fonal uitkomt is helaas even goed. Dit album vind ik nogal matig. Dat orgeltje gaat al meteen in het eerste nummer ontzettend op de zenuwen werken. Ik hoopte nog dat zulke ergenissen na het eerste nummer bespaard zouden blijven, maar helaas komt het telkens terug.

aERo: heb je al eens naar Pavooharju geluisterd op hetzelfde Fonal label? Ik kan je hun album Yhä Hämärää zeker aanraden! Dit jaar ook op Motel Mozaïque.

Sietse
hmm, ik vind juis het orgeltje in het eerste nummer geweldig.
Dit weet behoorlijk te swingen

thejazzscène
Op dit album is analoog materiaal gebruikt. Alles wordt erg simpel gehouden. Synthesizers, een eenvoudige drum komt erbij en synthesizers stapelen zich op. Het is een ontspannen sfeertje en de muziek verandert constant waardoor het een niet al te saai geheel wordt. Het gebruik van verwante geluiden geeft dan weer een minder interessant geluid.

Het is wel spijtig dat er niets bijzonder gebeurt. Dat maakt dat dit een rustig niet te moeilijk plaatje is.
Wat ook opvalt is dat het plaatje erg kort is en maar goed ook want als deze artiesten het langer hadden gerokken had hier een lagere score gestaan.