Robert Rich - Somnium (2001)

Electronic
Label: Hypnos

1. I (2:35:00)
  2. II (2:00:00)
  3. III (2:25:00)
avatar van Paalhaas
Totale tijdsduur 6:60:00. Het scriptje is blijkbaar niet opgewassen tegen Robert Rich met zijn kolossale 'slaapconcert' (Bij mijn weten het langste muziekstuk ooit opgenomen).
Dit is overigens een heerlijk rustgevend ambient album, inclusief regenwoudgeluiden. Opzetten voor het slapen gaan zou iedereen eens moeten proberen.

(Kan een crew-lid dit aub even aanpassen?)

avatar van Jazper
Interessant. Is de muziek een beetje te pruimen?

avatar van Paalhaas
Jazeker, zie de edit in mijn berichtje.

avatar van Jazper
Dan moet ik die maar eens een keertje EVENTJES gaan luisteren.

Sietse
Ik heb al een keer het eerste deel gehoord.

Dit is inderdaad erg mooi.

avatar van Dr-Gonzo
Vooral het eerste en derde deel vind ik erg mooi. Het tweede deel vind ik bij vlagen iets te drukkend, waardoor het rustgevende aspect soms wordt opgeheven. Gelukkig is het tweede deel het "kortste" deel

avatar van rubuh
Dit is toch onmogelijk om te beoordelen? Wie gaat hier nou 7 uur naar luisteren? Oké, toegeven: mooi is het zeker (tot zover ik nu ben iig). En in die zin, waarom zou je het niet de hele dag hebben aanstaan als je thuis wat rustigs te doen hebt? Ambient to the max, naar een heel ander plan getild. Wel benieuwd wat het met je doet, 7 uur non stop. Maar als je het moet zien als een remake van zijn slaapconcerten (wat zijn bedoeling was, net zitten lezen) en je gaat er lekker bij tukken, dan krijg je het niet mee. Gekke shit, maar ik ga mijn best doen. Nou wil ik het horen ook, en helemaal.

Ik ben nu op een uur voor het eind van het eerste deel, en om eerlijk te zijn, ik ben het al weer een beetje zat. Ik heb er echt iets te doen bij nodig, en dat heb ik nu even niet. Aan laten staan voor tijdens het slapen? Nee, dan maakt mijn computer zo'n herrie, mijn speakers staan immers in de kamer ernaast. Wacht, er is net wat veranderd, ik wil toch nog wel even luisteren. Harder zetten dan maar

avatar van chevy93
# II (1:60:00)
Dit is toch gewoon 2 uur?

Yann Samsa
Wat je denkt dat je ziet, is niet wat het lijkt - dat is ILLUSIE... Muhahaha

avatar van Fake_world
Ooit eens met 2 vrienden geprobeert. Pc aan en gaan slapen met deze muziek. Rare ervaringen gehad die nacht.

yorgos.dalman
Staat nu in zijn geheel op youtube...

avatar van GrafGantz
Jazper schreef:
Dan moet ik die maar eens een keertje EVENTJES gaan luisteren.

En, heb je er al tijd voor vrij weten te maken ondertussen?

GrafGantz schreef:

En, heb je er al tijd voor vrij weten te maken ondertussen?

Haha, nee. Ik probeer er al 9 jaar een gaatje voor te vinden

Jazper schreef:

Haha, nee. Ik probeer er al 9 jaar een gaatje voor te vinden

Voor dit slaapconcert heb je dat gaatje eigenlijk iedere dag wel: het begint net voor je gaat slapen en eindigt ongeveer als je wakker wordt. Wel even voor goed geluid in de slaapkamer zorgen want slapen met koptelefoon is ook niks.

Liefhebbers van epische albums mogen voor dit album ook even een gaatje in hun agenda proberen te vinden: Dirty Knobs - Field Recordings from the Edge of Hell (2011). Minder vredig, meer doom ambient, maar ook erg fraai (en episch).