Kiesza - Hideaway (2014)

Canada
Pop / Dance
Label: Lokal Legend

1. Hideaway (4:11)
  2. Giant in My Heart (4:29)
  3. So Deep (4:28)
  4. What Is Love (3:07)
avatar van Angelo
Leuk voor haar dat “Hideaway” uitgegroeid is tot zo’n wereldwijd succes. Misschien niet bijster origineel vandaag de dag, maar het gegeven dat die 90s-flavored housemuziek wat meer op de radio te horen is, is iets wat ik absoluut toejuich. Wat mij betreft één van de betere top 40-hits van de laatste tijd. De nieuwe single, “Giant in My Heart”, biedt meer van hetzelfde, maar mag er ook best zijn. Het enige mindere nummer van deze ep is “What is Love”, een soort stripped down-coverversie van de Haddaway klassieker. Het origineel valt toch niet te overtreffen en deze versie mist duidelijk de energie van het origineel, dat maakt deze cover nogal overbodig. Niettemin ben ik wel benieuwd wat deze zangeres op langere termijn nog kan betekenen. Kom maar op met dat debuutalbum!

avatar van Mjuman
Leuke onderzetter voor je glas, deze cd!

avatar van Angelo
Ik geloof dat 'ie vooralsnog alleen digitaal te koop is, dus dat wordt een beetje moeilijk.

avatar van Mjuman
Angelo schreef:

Virtueel drinken? Nee eerlijk gezegd, wat ik gehoord heb de 2 -3 tracks vond ik t helemaal nax!

avatar van NewYorkCityLight
Ken alleen nummer drie niet. 'Hideaway' vind ik een prima nummer en 'Giant in My Heart' zelfs stiekem nog iets beter. De cover van 'What Is Love?' is dan weer niet aan mij besteed. Hopelijk komt die ook niet op het debuut album.

avatar van RogerV
Hele leuke EP. Hideaway is een housenummertje op zijn best. Mooie dponkere opbouwende track met leuke zang. Ook de andere tracks zijn goed, vooral nummer 3. Hopelijk komt er nog meer moois van deze dame en haar producers.

De cover van What is love vind ik op zichzelf niet zo boeiend om te luisteren maar toch is het wel een mooie erkenning van deze eurodance classic.

avatar van Kos
Kos
Inderdaad een fijne track.

Hideaway is echt een geweldig nummer zeg. Brengt me helemaal back to the nineties. Het zanggedeelte en die fijne aanloop naar het instrumentale deel. En dan nog die sfeervolle clip erbij. Ik ga deze ep ook eens proberen. Dit soort muziek mag vaker in de hitlijsten verschijnen.