Carmen - Fandangos in Space (1973)

Label: ABC

1. Bulerias (5:10)
  2. Bullfight (4:06)
  3. Stepping Stone (3:45)
  4. Sailor Song (4:07)
  5. Lonely House (3:54)
  6. Por Tarantos (1:40)
  7. Looking Oustide (My Window) (7:10)
  8. Tales of Spain (5:10)
  9. Retirando (2:07)
  10. Fandangos in Space (4:23)
  11. Reprise - Final (2:52)
Fascinerend en origineel plaatje. Carmen mixt progrock met flamengo-invloeden, en maakt er een zeer catchy geheel van. Vrolijke liedjes die doen denken aan werk van Zappa, Jethro Tull (de folk-invloeden), maar ook bijvoorbeeld Sparks.

Verhalen over stierenvechten, tapdans-solo's, het voegt allemaal toe aan de sfeer op dit album, je waant je als het ware middenin een bar in Spanje waar de tijd heeft stilgestaan en nog steeds te genieten valt van senorita's met prachtige jurken en dronken zeelieden die iets teveel rum op hebben.

Het opvallendste aan dit alles is nog dat de band gewoon uit Britten en Amerikanen bestaat. Waar de fascinatie met 'fandango's in space' vandaan komt is mij dan ook een groot raadsel. Anyway, een aanrader dus dit (ondanks de spuuglelijke hoes) voor wie eens wat anders wil horen.

avatar van postman
Deze heb ik in mijn bezit gehad, inderdaad voor wie eens wat anders wil een aanrader.
Mij sprak de mix niet helemaal aan.

avatar van Corporal Clegg
Carmen - Bulerias

Uniek stukje op youtube gevonden.