Subterranean Masquerade - The Great Bazaar (2014)

Label: Taklit

7. Father and Son
  8. Home *
  9. Beyond the Pale *
avatar van snarf349
Wat een fijn album is dit weer geworden! Een hele verzameling van stijlen en muzikale hoogtepunten maken dit terecht een 'Great Bazaar'.
Goeie!

Luister ook naar hun eerste album!!

We hebben er erg lang op moeten wachten, maar dit is gelukkig weer een heerlijk album. Opvallend is dat de sound behoorlijk afwijkend is van het eerste album; meer oriëntaals en de vergelijking met Orphaned Land kan niet uitblijven. Ook opvallend is eigenlijk dat de (progressieve) rock / grunt combinatie nooit voet heeft kunnen zetten in het Metal wereldje, terwijl Suspended Animation Dreams voor mij bewees dat dit geweldig goed samengaat. Dat is dan ook een van de aspecten die ik in veel commentaar teruglees, dat grunts bij de rustigere nummers niet goed samen zouden gaan. We zijn tien jaar verder en weinig andere bands hebben dit pad gevolgd, dus ik vrees dat dit nooit gemeengoed zal worden. Zal ik dit album net zo vaak gaan draaien als Suspended Animation Dreams ? Ik betwijfel het. Suspended Animation Dreams raakt me tot vandaag de dag tot op het bot na ontelbaar keer, daar kan geen album (op wellicht In the Woods – Omnio) aan tippen en helaas overtreffen de meesters dit voor m’n gevoel niet met dit album. Het voelt meer aan als een album waarbij geweldige artiesten hun ideeën op kwijt konden op een lekkere plaat te produceren. In eerste instantie dus een lichte teleurstelling, maar mijn hoop/verwachtingen lagen dan ook wel hoog. Neem een stap terug en het is alsnog genieten van een unieke sound. De grootste domper is eigenlijk vooral de korte speelduur van 38 minuten…

avatar van notsub
Dit album werkt niet voor mij. De oosterse invloeden werken teveel op mijn zenuwen en de grunts overtuigen al helemaal niet. De band lijkt lol te hebben in het verwerken van zo veel mogelijk stijlen tot een lappendeken van muziek. Die oudere proggy seventies invloeden zijn nog het leukst, maar daarmee heb je nog geen volwassen CD.

avatar van rushanne
Bij lange na niet zo goed als Suspended Animation Dreams, maar dat was ook godsonmogelijk om dat maar te evenaren. Toch is dit ook lekker om naar te luisteren, bij iedere luisterbeurt ontdek je weer iets anders, een echte groeiplaat dus. Verder dan een 3,5 * zal ik hier echter niet aan kunnen geven. Pluspuntje, de extra song Beyond The Pale (cover van The Mission) is echt een mooie variant op het origineel, hier wordt niet blind een nummer nagespeeld, maar een echt eigen draai aan gegeven