Smokey Robinson - Smokey & Friends (2014)

Soul / R&B
Label: Verve

1. The Tracks of My Tears (3:27)

met Elton John

2. You Really Got a Hold on Me (3:25)

met Steven Tyler

3. My Girl (4:31)

met Aloe Blacc, JC Chasez en Miguel

4. Cruisin' (4:53)

met Jessie J

5. Quiet Storm (4:58)

met John Legend

6. The Way You Do (The Things You Do) (3:34)

met Cee Lo Green

7. Being with You (4:15)

met Mary J. Blige

8. Ain't That Peculiar (3:47)

met James Taylor

9. The Tears of a Clown (3:23)

met Sheryl Crow

10. Ooh Baby Baby (3:00)

met Ledisi

11. Get Ready (3:21)

met Gary Barlow

WPE
Er staan best een paar goede nummers op het album, ondanks dat het oudjes zijn die "in een nieuw jasje gegoten zijn". Valt me wel op dat de stem van Smokey een beetje in het niet valt bij alle andere "friends" die meezingen.

avatar van Reijersen
Smokey Robinson is één van de allergrootste songwriters allertijden. Deze man schreef menig hit voor het vermaarde Motown label. Daarnaast trad hij ook nog een zelf op met zijn Miracles. Schreef hij die hits niet voor anderen, dan deed hij dat wel voor zichzelf. Nu hebben ze elf van zijn grootste hits verzamelend op deze cd. Iedereen kent deze songs wel in deze of gene versie en Smokey nam ze opnieuw op met een legio aan vrienden.

Wie we terug horen als mede-zanger(es)? De lijst bestaat uit Elton John, Steven Tyler, Miguel, Aloe Blacc, JC Chasez, Jessie J, John Legend, Cee-Lo, Mary J. Blige, James Taylor, Sheryl Crow, Ledisi en Gary Barlow.

En hoe maakten ze er een nieuwe versie van? Nou, dat deden ze zo!

The Track of my Tears: aardige versie
Being With You: waar is die energie? versie
Ain’t That Peculiar: niet zo boeiend versie
The Tears of a Clown: doet me weinig versie
Ooo Baby Baby: slaapverwekkende versie
Get Ready: hele hippe versie.

(bron: Opus de Soul)