L.C. Cooke - The Complete S.A.R. Recordings (2014)

Soul

14. Gonna Have a Good Time
  15. Put Me Down Easy
  16. If I Could Only Hear
  17. I'm Falling
  18. Do You Wanna Dance (Yea Man)
avatar van heartofsoul
Sam Cooke had dus ook een broer die mooi kon zingen. Het oorspronkelijke album werd door Ace voorzien van 8 bonusnummers, en wat ik ervan gehoord heb (fragmenten zijn op de site van Ace Records te horen) was voor mij voldoende aanleiding om een bestelling te plaatsen.

avatar van Cannabooze
Wat een bijzonder verhaal en bijzonder schijfje is dit. 50 jaar na het maken van dit album is nu besloten het uit te brengen. Het kleine broertje van The King Of Soul blijkt ook een aangenaam stemgeluid te hebben. Heerlijk om die oude soul die grotendeels door Sam geschreven en geproduceerd is te horen. Sam blijft mijn absolute favoriet maar van L.C. had ik best wat meer werk willen hebben.
Genieten dit. Voor soul liefhebbers en liefhebbers van Sam een absolute aanrader!

avatar van thelion
Eindelijk uitgebracht en gelukkig door Ace Records dan weet je dat het wel goed zit.
Was al jaren bekend dat Sam een jongere broer had en dat die ook verdomd goed kon zingen en sporadisch stond L.C. wel eens op een verzamel cd o.a. op When a Man Cries (1999) (ook een aanrader als je van Sam Cooke's soort muziek houd).
En nu dan eindelijk alle (bekende) opnames op cd. Zo als al vermeld zijn bijna alle nummers geschreven door Sam speciaal voor zijn broer dus de nummers passen L.C. als een maatpak.
L.C. was of is nog steeds (81 jaar ondertussen) en vrolijke vent want de nummers zijn bijna allemaal lekker up-tempo met een positieve vibe.
Alles stond onder productieve leiding van Sam en zijn team van S.A.R. Records.

Na de dood van Sam bleef dit album "op de plank liggen" L.C. had ook even geen zin meer in om nog met muziek bezig te zijn, later heeft hij nog wel geprobeert om de draad weer op te pakken door deel uit te maken van The Upsetters (de vroegere begeleidings band van Little Richard) maar het kwam allemaal niet meer echt van de grond en uiteindelijk vond hij het wel best.
Hij is ook niet van plan om nog op te gaan treden of andere promotionele acties te gaan doen voor zijn debuut album, zo als hij zelf in een interview met Esquire heeft gezegd "don't think I'll be doing anything to promote the album, I'm just glad it's coming out. I'm 81. I have no regrets. I can still remember everything and everyone. All things considered? I know one thing for certain: I'm a very lucky man."

Zie hier het hele interview Exclusive: The Lost Legendary Voice of Sam Cooke's Brother - Esquire er staan een aantal leuke / interressante wetenswaardigheden in.

Zeer essentiële uitgave die weer maar eens bewijst dat er nog ontzettend veel heel erg goed materiaal in allerlei donkere kelders en depots te vinden is.

Wellicht is het maar goed dat dit album niet in die tijd is uitgebracht (door de vroegtijdige dood van Sam) want het zou zo maar eens zo kunnen zijn dat L.C. dan bekender was geworden dan Sam.........

Anyway verplichte kost voor iedere Soul liefhebber. 4.5*

avatar van thelion
Nog steeds maar 2 stemmen dit album schreeuwt om gehoord te worden......
Ik doe dit niet snel maar ga nu toch even wat users op dit album attenderen.
Reijersen kemm principal2000 jeroentjuhh Edgar18 Rudi S Mb. Rhythm & Poetry Salvadore west Minneapolis 50tracks zaaf Japsuh

Album staat op Spotify dus...........

avatar van 50tracks
Mooie tip!

avatar van Rudi S
Tja, als het in de gene zit moet ik deze wel luisteren, maar een broer
edit: ik heb zo juist "put me down easy"op you tube geluisterd, maar ook zo'n stem

avatar van Edgar18
Dank voor de tip! Hij gaat deze week een keer aan.

avatar van Reijersen
Fijn plaatje hoor