Vance Joy - Dream Your Life Away (2014)

Australiƫ
Folk / Pop
Label: Liberation

1. Winds of Change (2:15)
  2. Mess Is Mine (3:43)
  3. Wasted Time (5:00)
  4. Riptide (3:22)
  5. Who am I (2:39)
  6. From Afar (4:24)
  7. We All Die Trying to Get It Right (4:07)
  8. Georgia (3:50)
  9. Red Eye (5:03)
  10. First Time (3:44)
  11. All I Ever Wanted (3:36)
  12. Best That I Can (3:30)
  13. My Kind of Man (3:49)
  14. Fire and the Flood * (4:09)
  15. Straight Into Your Arms * (3:37)
Raar, dat bij dit album nog niks is geschreven. Vance Joy is vooral bekend van het liedje "Riptide". Maar voor de rest maken ze mooie ingetogen luisterliedjes. Op het ep-tje van vorig jaar was het 5x raak. Op zijn debuutplaat staan 2 liedjes die ook op die ep staan. Een aantal bloedmooie liedjes en een paar (voorlopig) zwakkere liedjes. Hopelijk blijft het niet een one hit wonder want dit album verdient meer.

avatar van WesselJoosten
Fijne debuutplaat, bevat een aantal prachtige nummers. Maar het album komt in zijn gehele lengte toch net wat te kort. Mist net iets om de gehele plaat interessant genoeg te maken. Wel een zeer fijne live artiest!

avatar van repelstefan
Hoorde Mess is Mine in 13 Reasons Why op Netflix (dank u Shazam). Moet ik toegeven dat het in de serie zelf het me meer deed dan nu achter de laptop, maar een slecht nummer is het niet. Zit sowieso meer goede muziek in die serie maar dat terzijde. Vreemd dat dit tot op heden zo weinig tot geen aandacht krijgt hier (waaronder mijzelf) gezien Riptide op 760 miljoen streams zit. Na een luisterbeurt mag ik concluderen dat het niet helemaal mijn ding is, net wat te poppy/binnen de lijntjes/standaard maar lang niet slecht en luister prima weg.

Thekillers87327
Hoe kan het dat hier nog zo weinig aandacht aan is besteed? In de hedendaagse muziek is dit echt een pareltje.. pff
Red eye is voor mij t beste nummer. Prachtig en zo gevoelig gezongen, de melodie is me er ook een zeg..
Sowieso zingt deze man met iets gevoeligs, iets magisch.
Riptide is natuurlijk het commerciële nummer maar er staan zoveel parels op.
Ik raad iedereen mess is mine, georgia, Red eye en first time hoe dan ook aan. Maakt niet uit wat je genre is.
Dit is echt een vergeten parel door de volgende reden: te pop voor de alternatieven en te alternatief\ folk voor pop. Het zit heel erg in het midden.
5 stars!