Dustin Zahn - Monoliths (2014)

Dance
Label: Drumcode

1. 1984 (4:04)
  2. District of Light (6:20)
  3. Deus Ex Machina (6:33)
  4. Miss You (6:31)
  5. Deny Fate (6:33)
  6. Jumping Off (6:46)
  7. Fire in the Sky (6:54)
  8. Against the Grain (5:33)
  9. Sundays in Berlin (5:13)
  10. Insatiable Hunger (7:24)
  11. May Day (7:42)
  12. Eternal Winter (6:37)
avatar van makaveli2
Wat een ontzettend sterk album weet Dustin Zahn af te leveren aan Drumcode. De Amerikaan, heden woonachtig in de Duitse techno-stad Berlijn, is geen beginneling meer en dat hoor je goed terug in de producties. Vanwege het feit dat techno meestal uitgebracht wordt in 2 of 3 tracks tellende EP'tjes, ligt de lat om een goed lopend album in elkaar te fixen extra hoog. En Dustin weet het zonder meer voor elkaar te krijgen.

De meeste nummers zijn uitermate geschikt voor in een DJ-set. Daarentegen is de CD ook prima van A tot Z in de woonkamer te beluisteren, middels een koptelefoon omwille van het feit dat de medebewoners dit genre meestal niet zo op prijs stellen .

Bij de eerste luisterbeurt was ik nog niet overtuigd, maar nu ik de nummers beter ken, kan ik niet anders concluderen dat dit voor techno-begrippen een meesterwerk is. Het geheel pint zich niet vast op één soort geluid; Dustin weet menig la met techno-ingedriënten open te trekken en er het neusje van de zalm uit te halen. Ondanks dat veel techno LP's toch een aantal fillers bevatten, of niet als één geheel klinken, kun je Monoliths van beide feiten niet beschuldigen.

Voor elke liefhebber van techno is dit zeker de moeite waard eens van begin tot eind bestudeerd te hebben!