NNCK - Qvaris (2005)

Avant-Garde
Label: 5 Rue Christine

1. The Doon (5:14)
  2. Live Your Myth in Grease (8:07)
  3. The Black Pope (5:34)
  4. Qvaris Theme (2:27)
  5. The Catepillar Heart (11:36)
  6. Qvaris Theme (Loplop Hearing Qvaris) (1:48)
  7. Boreal Gluts (8:15)
  8. Dark Equus (5:03)
  9. Qvaris Theme (Wohihb) (2:42)
  10. Lugnagall (11:34)
  11. Vaticon Blue (Theme End) (6:33)
jeko
Heerlijk improv. gefröbel.Heb ze nog eens live gezien bij state x new forms, was behoorlijk geflipt en aan de zijlijn stond Sonic Youth's , Thurston Moore glimlachend toe te kijken.

avatar van itchy
Ook gezien, en wat mij betreft overvleugelde het gefliptheidsgehalte en de performance de muziek, iets wat volgens mij het euvel is bij te veel freakfolkies. Live soms leuk om naar te kijken, op plaat vaak verschrikkelijk.

jeko
Toen ik dacht drie jaar geleden, was dit genre nog tamelijk nieuw voor mij en wat ik vooral grappig vond was dat sommige van de bandleden zich constant afvroegen welk instrument nou eens te pakken (volgens mij de helft apestoned) en een vreemd vrouwtje die er vaag tussendoor huppelde en af en toe wat pogingen deed tot zang.
Inmiddels kan ik erg van dit soort muziek genieten gezien ook mijn hoge stem!

Sietse
NNBB is gewoon heerlijk