Sacred Steel - Live Blessings (2006)

Duitsland
Label: Massacre

1. Blessed by the Gods (2:00)
  2. Open Wide the Gate (8:45)
  3. Tonight the Witches Ride (5:12)
  4. Battle Angel (4:17)
  5. Faces of the Antichrist (5:16)
  6. Victory of Black Steel (5:10)
  7. Carnage Rules the Fields of Death (4:33)
  8. The Rites of Sacrifice (5:00)
  9. Dark Forces Lead Me to the Brimstone Gate (3:28)
  10. Sword of the King (4:33)
  11. Stormhammer (3:34)
  12. Master of Thy Fate (6:22)
  13. True Force of Iron Glory (4:30)
  14. Sacred Bloody Steel (5:13)
  15. We Die Fighting (3:49)
  16. Blood on My Steel
  17. Heavy Metal to the End (5:09)
  18. Slaugther Prophecy (4:46)
  19. Battle Cry (3:41)
  20. Wargods of Metal (6:18)
avatar van Sinner
0,5
Lachen! Ik heb deze dan toch maar een kans gegeven, ondanks de ontzettend negatieve kritieken die Sacred Steel over het algemeen over zich heen krijgt en het is inderdaad wel ERG slecht. Iedereen die bands als Grave Digger en Manowar belachelijk vind mag hier zeker eens een keertje naar komen luisteren!

Sacred Steel stapelt namelijk schaamteloos het ene cliché na het andere op maar beschikt zo maar eventjes over de slechtste zanger die er op het moment rondloopt. Hij mag dan wel met hart en ziel staan te zingen, maar het klinkt voor geen meter. Gerrit (want dat is zijn naam) zing heel erg vals en uit de toon en mist gewoon de power on dit soort muziek overtuigend te brengen. Sommige van de aanwezige songs zijn muzikaal dan nog wel te pruimen, maar hoe deze band er ooit in is geslaagd om een platencontract te krijgen (en te behouden!) is voor mij echt een wonder en één van de grote mysteries van de huidige tijd.

Rommel. Een ander woord heb ik er niet voor.