Celebrating Jon Lord at the Royal Albert Hall (2014)

Label: earMUSIC

1. The Orion Orchestra - Fantasia (4:14)
  2. The Orion Orchestra - Durham Awakes (8:54)
  3. The Orion Orchestra - All Those Years Ago (6:47)

met Steve Balsamo en Micky Moody

4. The Orion Orchestra - Pictured Within (9:09)

met Miller Anderson

5. The Orion Orchestra - Sarabande (8:36)

met Rick Wakeman

6. The Orion Orchestra - One from the Meadow (9:58)

met Margo Buchanan

7. The Orion Orchestra - Bourrée (7:22)
  8. The Orion Orchestra - Afterwards (4:20)

met Jeremy Irons en Paul Mann

9. Paul Weller - Things Get Better (3:02)
  10. Paul Weller en Micky Moody - I Take What I Want (4:47)
  11. Phil Campbell, Ian Paice en Bernie Marsden - Silas and Jerome (3:37)
  12. Phil Campbell, Ian Paice en Bernie Marsden - I'm Gonna Stop Drinking (5:28)
  13. Steve Balsamo, Sandi Thom en Micky Moody - Soldier of Fortune (5:25)
  14. Glenn Hughes, Bruce Dickinson, Ian Paice, Don Airey en Micky Moody - You Keep on Moving (5:49)
  15. Glenn Hughes, Bruce Dickinson, Ian Paice, Don Airey en Rick Wakeman - Burn (8:40)
  16. Glenn Hughes - This Time Around (4:50)
  17. Deep Purple - Uncommon Man (8:24)
  18. Deep Purple - Above and Beyond (6:16)
  19. Deep Purple - Lazy (9:37)

met Stephen Bentley-Klein

20. Deep Purple - When a Blind Man Cries (8:01)
  21. Deep Purple - Perfect Strangers (10:09)
  22. Deep Purple - Black Night (8:35)
  23. Deep Purple - Hush (11:01)

met Bruce Dickinson, Rick Wakeman, Phil Campbell, Bernie Marsden en Micky Moody

avatar van Karma_To_Burn
Een lange zit maar zonder twijfel een prachtig en met momenten zelfs emotioneel concert, als je de DVD of Blu-ray hebt mogen aanschouwen van dit concert.
3 uur lang genieten geblazen! De klassieke stukken konden mij niet altijd helemaal bekoren maar heb er toch met bewondering naar gekeken en geluisterd.
Vooral Pictured Within met Miller Anderson kreeg ik kippenvel van, zo mooi gezongen en begeleid door het orkest en de overige muzikanten achter hem.

Phil Campbell & het nummer Silas and Jerome waren voor mij onbekend maar een leuke verrassing, Phil Campbell heeft echt een goede zang voor dit nummer!
Soldier of Fortune was ook een leuke uitvoering, vanzelfsprekend vind ik het jammer dat Coverdale himself niet bij dit concert aanwezig kon zijn maar ook deze versie is meer dan de moeite waard geworden.
Bij You Keep on Moving had ik het zelfde idee, Glenn Hughes was super en Bruce Dickinson viel ook zeker niet tegen maar nogmaals het is jammer dat Coverdale dit niet samen met Glenn heeft kunnen doen.
Burn is een heerlijke uitvoering geworden, vol energie en een Glenn Hughes die vol van stem is en de partijen zingt als of hij weer net in Deep Purple zat!
Voor de mensen die het beeld erbij hebben gezien, het middenstuk van Burn lijkt Bruce een beetje geirriteerd te zijn iemand een idee waarom? het leek op mij totaal misplaatst of misschien heb ik zijn gezichtsuitdrukking en lichaamstaal verkeerd begrepen?
This Time Around was een mooie afsluiter voor het korte optreden van Glenn, dit is een fantastisch mooi en emotineel nummer en toch heb ik het helaas nog niet vaak live mogen horen. Jammer dat het instrumentrale gedeelte van deze song is geschrapt al kan ik het ergens ook wel begrijpen.

En dan eindelijk als de perfecte afsluiting Deep Purple on stage! Uncommon Man is mijn favoriete nummer van hun laatste album, maar had stiekem gehoopt dat ze het solo gedeelte aan het begin van het nummer wat meer hadden uitgerekt zoals Deep Purple wel vaker doet en deels bekend om zijn.
Above and Beyond is prachtig uitgevoerd en helemaal passend bij deze bijzondere avond.
Lazy,When a Blind Man Cries,Perfect Strangers,Black Night & als perfecte afsluiter Hush zijn nummers die de band bijna altijd wel speelt maar er ook op deze avond een mooie invulling aangeven.
Black Night vond ik ontzettend mooi uitgevoerd en dit grotendeels omdat ze het nummer gingen rekken en Steve Morse de tijd kreeg het publiek wat meer erin te betrekken.
Hush is geweldig uitgevoerd en Bruce samen met Ian is een leuke aanvulling en natuurlijk de andere muzikanten die er weer werden bij geroepen

AL bij al een concert wat zeer de moeite waard is geworden en een prachtige tribute aan Jon Lord.

avatar van ProgMetal
Ik heb de versie “Celebrating Jon Lord the Rock Legend” een 2 CD-versie met alleen de laatste 15 van de bovengenoemde tracklist.
Spinner - discogs.com

avatar van ProgMetal
Na wat speurwerk een klein “foutje” op MuMe (??).
Bovenstaande tracklist is niet op een album te vinden, alleen op DVD. Deze tracklist is t/m track 8 het album : Celebrating Jon Lord The Composer Spinner - discogs.com
En vanaf track 9 de hiervoor genoemde :
“Celebrating Jon Lord the Rock Legend” een 2 CD-versie.

Ik ga er dan ook vanuit dat de mooie recensie van Karma_To_Burn en review van de DVD is.

Ik heb geen 3CD-versie kunnen vinden met de volledige tracklist als hier vermeld.

avatar van ProgMetal
Dan mijn review van “Celebrating Jon Lord the Rock Legend” een 2 CD-versie.

Top dat het niet alleen DP is en we netjes van start gaan met 4 tracks van voor DP. Met Soldiers of Fortune met de tweede stem van Sandi Thom start het eerbetoon aan Jon Lord bij DP en hoe. Prachtig tweestemmig gedaan ✅. Enter Bruce met Glenn en het welbekende DP-werk volgt. Ongelofelijk de noten die Glenn nog haalt.

Dan volgt DP zelf met het ozo bekende en constante geluid van Ian.

Muzikaal allemaal top wat niet anders kan met de line-up en alles begeleid door het symphony orkest. Soms heel prominent en soms subtiel maar altijd passend bij het nummer.

De anekdotes zijn spaarzaam wat hoort op een muziekalbum maar spot-on en laten je de aanleiding niet vergeten.

Een waardig eerbetoon en tevens goed album.