Speciale 7" van het duo Hype Williams. Erg wazige shit die redelijk eenvoudig is maar voor mij gewoon nog steeds veel indruk nalaat. 'The Throning' is natuurlijk de absolute blikvanger (= prachtige bewerking van The Sweetest Taboo van Sade) van dit werk. Maar ook de andere nummers zijn heerlijke roestracks. Het draait eigenlijk allemaal om de lo-fi bewerking, vertraagde synths en het omvormen van pop-structuren naar hallucinerende mini-werkjes. Percussie is doorgaans 808-achtig dus ook redelijk 'basic'. Er zit een soort van revival achtige vibe in de nummers die mij mij wat doet terugdenken aan mijn tijd in Londen: meerbepaald aan de hipstercultuur in het district Dalston. Je haalt een of ander fout jasje uit de verkleedkast en iedereen spreekt je lovend aan omdat het zo heerlijk anders is. Die bizarre sfeer - hoe ik het ervaarde - past op de één of andere manier perfect bij deze muziek.
Ondertussen zijn de twee gesplitst (wat deels te verwachten was met zo'n gekke persoonlijkheden) en hun eigen weg opgegaan. Inga Copeland ga ik eind augustus zien in Brussel. Ze geeft er een gratis concert in de Ancienne Belgique.