Johnny Winter - Step Back (2014)

Blues / Rock
Label: Megaforce

1. Unchain My Heart (3:15)

met Blues Brothers Horns

2. Can't Hold Out (Talk to Me Baby) (4:09)

met Ben Harper

3. Don't Want No Woman (3:07)

met Eric Clapton

4. Killing Floor (4:28)

met Paul Nelson

5. Who Do You Love (2:52)
  6. Okie Dokie Stomp (2:58)

met Brian Setzer

7. Where Can You Be (3:58)

met Billy Gibbons

8. Sweet Sixteen (7:57)

met Joe Bonamassa

9. Death Letter (3:39)
  10. My Babe (4:25)

met Jason Ricci

11. Long Tall Sally (2:53)

met Leslie West

12. Mojo Hand (3:49)

met Joe Perry

13. Blue Monday (3:02)

met Dr. John

avatar van WoNa
Gewoon een heel lekker blues album van een uitzonderlijk goed gitarist. Aan de andere kant is dit natuurlijk gewoon nog een keer wat oude favorieten wat herkauwen. Zo lang dat op een superieure manier als op Step back gebeurt, is daar weinig mis mee. Toch zal ik, is mijn inschatting, niet vaak teruggrijpen op deze plaat. Daar is het iets te obligaat voor.

Je kunt het hele verhaal teruglezen op WoNo Magazine.

Wo.

avatar van Ronald5150
Johnny Winter is niet meer. Eerder dit jaar overleed deze bluesgrootheid in een hotelkamer in Europa. Naar vele problemen met zijn gezondheid heeft het oude lichaam het dan toch begeven. Je zou kunnen zeggen dat winter in het harnas is gestorven terwijl hij op tournee was. Aanleiding voor deze tournee is het album ”Step Back”. Net als voorganger ”Roots” grijpt Johnny Winter terug naar de oude bluesklassiekers. Wederom wordt hij bijgestaan door een keur aan gastartiesten. Al deze liedjes heb ik al vele malen is in vele verschillende uitvoeringen gehoord. De toegevoegde waarde is daarmee vrijwel nihil. Maar bij elk liedje hoor je direct het kenmerkende geluid van Johnny Winter. Zijn stem raspt nog steeds, en zijn typerende gitaarspel blijft een lust voor het oor. Hier en daar hoor je dat er wat sleet opkomt, maar in de studio heeft Johnny Winter nog niet veel aan kracht ingeboet. Op het podium was dat anders. Daar kon je met grote regelmaat zien dat hij worstelde met zijn gezondheid en de ouderdom. Dat doet verder helemaal niets af aan de grootsheid van Johnny Winter. Nu blijkt dat ”Step Back” zijn zwanenzang is geworden, is dat niets om je voor te schamen. Het album is niet alleen een eerbetoon aan de blues van weleer, maar is door het overlijden van Johnny Winter ook nog eens een mooie ode aan zichzelf geworden. R.I.P. Johnny Winter.

avatar van Larzz
Mooi gesproken Ronald. Prachtig eerbetoon aan deze legendarische blues held. Johnny Winter R.I.P.

avatar van spinout
Goed klinkend bluesrock album. Mooie zwanezang.