Xentrix - For Whose Advantage? (1990)

Label: Roadrunner

1. Questions (5:11)
  2. For Whose Advantage? (6:21)
  3. The Human Condition (3:38)
  4. False Ideals (5:49)
  5. The Bitter End (5:19)
  6. New Beginnings (1:17)
  7. Desperate Remedies (4:50)
  8. Kept in the Dark (4:14)
  9. Black Embrace (3:51)
  10. Running, White Faced, City Boy (2:47)
avatar van trebremmit
Geweldig thrash metal album, snel, goeie solo's en klinkt een beetje als het vroegere Metallica.

avatar van _Rene
Weet iemand of deze een beetje makkelijk te vinden is op LP?

avatar van wizard
Een degelijke midtempo thrashplaat van een van de weinige Engelse thrashbands die ik ken. De muziek ligt een beetje in het straatje van Testament, behalve dat de vocalen een beetje een rauwer randje hebben.
De plaat bevat weinig echter uitschieters, behalve misschien de eerste 2 nummers. Hoe meer de plaat vordert, hoe meer de muziek een soort van kleurloze massa wordt. De nummers blijven degelijk, maar er zijn gewoon weinig echt memorabele momenten.

avatar van LinkinPark90
Dit album is niet zo gemakkelijk te vinden. Op een platenbeurs/ cd-beurs gevonden.
Erg vette technische thrashmetal.
Klinkt instrumentaal naar Megadeth en vooral naar de stijl van ... And Justice for All (Metallica).
Deze band verdient meer aandacht. Een aanrader.

avatar van Kondoro0614
'Xentrix' is een band die van mij best bekender had mogen worden, maar weinig mensen kennen de band echt. Echter, als je het album goed door luistert die tegenwoordig gewoon op 'Spotify' te vinden is kom je er snel achter waarom de band waarschijnlijk niet zo'n doorbraak heeft gemaakt, en dat is de vrij eentonige muziek die de band maakt en zoals ik hierboven ook al lees, er zijn geen uitschieters door de plaat heen. De beste nummers zijn de eerste twee 'Questions' en 'For Whose Advantage?' maar daar blijft het ook wel bij. Nee, 'Xentrix' wist zozeer niet te overtuigen wat wel jammer was en na een goed begin sloot ik het album toch wel minder af maar ik ben wel geneigd ook de andere albums van de band eens op te zetten want nu ben ik best benieuwd. Instrumentaal klonk het prima, de zang was leuk maar dat was wel het gene wat een beetje eentonig wist te worden.

avatar van wizard
Ondanks mijn niet al te enthousiaste bericht van 8 ( ) jaar geleden, draai ik For Whose Advantage? toch met enige regelmaat. Met name de gruizige stem van de zanger maakt dat dit een aangenaam album is.

avatar van Von Helsing
"Luistert lekker weg thrash-plaatje", wordt nooit echt technisch of agressief. Beetje Vio-Lence, beetje Testament. Voor mensen die geen genoeg thrash kunnen horen van de tweede lichting bands, een aanrader. Opnieuw uitgebracht op vinyl en voor een zacht prijsje te vinden bij Bol.

avatar van hellboy123
Von Helsing schreef:

Op Bol vindt ik op dit moment alleen Shattered Existence als LP terug (ook 2022 uitgave), heb je toevallig een linkje? Hier heb ik namelijk wel interesse in.

avatar van Von Helsing
hellboy123 schreef:

Bij bol is hij nu weg maar ik heb hem nu ook hier gevonden (een betrouwbare winkel):

XENTRIX - FOR WHOSE ADVANTAGE? -HQ- - Sounds Recordshop Venlo - sounds-venlo.nl