Six Feet Under - Haunted (1995)

Label: Metal Blade

1. The Enemy Inside (4:17)
  2. Silent Violence (3:32)
  3. Lycanthropy (4:41)
  4. Still Alive (4:04)
  5. Beneath the Black Sky (2:50)
  6. Human Target (3:30)
  7. Remains of You (3:22)
  8. Suffering in Ecstasy (2:44)
  9. Tomorrow's Victim (3:34)
  10. Torn to the Bone (2:46)
  11. Haunted (3:10)
bendrino
Dit is 1 van de 2 albums waar ik kennis heb gemaakt met SFU, en ik vind ze heel goed.

Uitschieters: Remains of You, Human Target, Lycanthropy.

avatar van Onslaught
Zeer goed debut album van Six Feet Under!

Album bevat een paar zeer sterke nummers

avatar van Kef
Kef
Hmm, vraag me af of hier de nummer volgorde wel klopt. Op de cd is het totaal anders.

avatar van bennerd
Die klopt niet, inderdaad, even aanpassen.

avatar van bennerd
Eigenlijk een heel matig deuut. Chris Barnes pakt het hier duidelijk anders aan dan bij zijn eerste band (Cannibal Corpse): in plaats van veel snelheid en wat techniek te integreren in de muziek, kiest Six Feet Under voor lompe en logge grooves. Ze zweren overigens nog steeds bij die formule. Op bepaalde latere platen werd het erg goed, maar hier is het helaas net iets te saai om te kunnen boeien. Het eerste nummer is wel heel erg goed, Human Target weet dat niveau ook te halen. De rest is iets te doorsnee.

zit hem net weer eens te luisteren en vind dit eerlijk gezegd echt een super album. Uiteraard weinig technisch maar wel lekkere toegankelijke groovy death. Op Warpath nogmaals goed over met Allen west die toch regelmatig lekker gitaar ( solo ) werk laat horen. moet zeggen dat ik het latere werk na graveyard classics een beetje uit het oog ben verloren. Album kwam uit in 1995 en kan me weinig bands herinneren die deze ( ja makkelijke ) death sound hadden in tijd. Iedereen ging door met experimenteren Entombed ( death / roll ) fear factory ( meer industrial ) paradise lost, amorphis etc. Top dat ze nog steeds de sound vasthouden. Weet wel dat het elk concert een standaard feestje is.

Top nummers: human target, silent violence, lycanthrophy, sufferig in ectasy en the enemy.

Lycantrophy beste nummer! Goede gitaren zeer goede grunt van Barnes

avatar van Eddie
Op advies toch weer eens met Six Feet Under begonnen. Ik ben er nooit een fan van geweest. Ik denk ook niet dat dat zal gebeuren. Ik kan me herinneren dat ik Warpatj wel goed vond (ik kan me er niet veel van voor de geest halen, maar in 2014 heb ik er 4* voor gegeven). Eddie kreeg het advies om, als je van DeathMetal houd, eens naar SFU te luisteren. Aangezien deze het hoogste gemiddelde hier heeft heb ik deze nog maar eens opgezet. Ik weet niet wat het is, maar het doet me gewoon niks, ik vind de riffs niet spannend, de grunt van Chris Barnes niet lekker, het constante mid-tempo gaat me irriteren.Voor mij gebeurt gewoon te weinig, waardoor ik er gewoon niks aan vind. Niet goed en niet slecht ik vind er gewoon niks van. In 1995 vond Eddie er, in tegenstelling tot mijn metalen omgeving, niet veel aan en 27 jaar later vind Eddie er nog niks aan.